Connect with us

Revistateo.ro

Cod galben de ninsori si viscol valabil maine si poimaine

Stiri

Cod galben de ninsori si viscol valabil maine si poimaine

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori si viscol valabil pentru mare parte din tare. Acesta intra in vigoare maine la ora 17 si expira vineri, 2 decembrie, la ora 8 dimineata.

Fenomenele vizate sunt ninsorile viscolite, mai ales in zonele de munte. Vremea rea de iarna nu va ocoli nici zonele de deal si podis, iar unele localitati aflate in depresiuni vor fi de asemenea afectate de caderile de zapada.

Va ninge in toate zonele de munte, precum si in regiunile nordice si centrale. Zapada va cadea insemnat in Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni. Acolo, precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare pot depasi local pana la 25 de litri pe metru patrat.

In regiunile Banat si Crisana se vor semnala preciputatii mixte, care vor favoriza formarea poleiului pe arii restranse. Soferii trebuie sa fie foarte atenti cum conduc. Se recomanda adaptarea vitezei la conditiile vremii.

cod-galben-de-ninsori

Cod galben de vant in toata tara

Vantul va sufla puternic in vest, sud si est, iar pe arii restranse se va forma poleiul. Rafalele vor depasi 55 pana la 65 de kilometri la ora in prima jumatate a noptii din 2 spre 3 decembrie, mai ales in Dobrogea si centrul Moldovei.

CITESTE SI: FENOMENUL DE PE CER care i-a SPERIAT ieri pe români. EXPLICAȚIILE SPECIALIȘTILOR

In nordul si centrul tarii, mai ales in zonele de munte, va ninge semnificativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, troienind zapada.

In zona cea mai inalta a Carpatilor Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 100 de kilometri la ora, viscolind puternic si troienind zapada. Vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri din cauza conditiilor atmosferice. In functie de felul in care va evolua situatia, ANM va veni cu actualizari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top