Connect with us

Revistateo.ro

Cod Galben de furtuna. S-au anuntat zonele afectate

Stiri

Cod Galben de furtuna. S-au anuntat zonele afectate

Meteorologii au emis o atentionare de Cod galben de furtuna, valabila in intervalul 3 iulie, ora 14:00 – 4 iulie, ora 06:00. Sunt vizate mai ales zonele din vestul, centrul si nordul tarii, dar si toate zonele montane. In judetele din aceste zone vor fi prezente instabilitatea atmosferica accentuata, ploile torentiale, descarcarile electrice frecvente, dar si intensificarile de vant care se pot transforma oricand in vijelie.

Mai trebuie amintit ca pe arii restranse pot aparea si caderile de grindina. In ceea ce priveste cantitatile de apa anuntate pentru acest interval, trebuie subliniat ca vor fi cuprinse intre 20…25 l/mp si izolat 50…60 l/mp. Si in restul teritoriului va fi semnalata instabilitatea atmosferica, mai ales in seara zilei de duminica si in primele ore ale noptii. Schimbarile bruste ale vremii reprezinta efectele schimbarilor climatice din ce in ce mai accentuate.

Citeste si: 6 lucruri pe care trebuie sa le ai la tine cand esti nevoita sa iesi pe canicula

Iată de ce se schimbă clima pe Pământ

Conform statisticilor, luna mai din 2016 a fost cea mai calduroasa din ultimul secol la nivel global. In continuare nu ne asteapta nici vreme, nici vremuri mai bune. Climatologii avertizeaza ca vor veni zile si mai toride decat cele din prezent. Vor fi multe valori-record, iar aceasta vara poate fi cea mai calduroasa din ultimii 8 ani. Conform Mediafax, aceste observatii se bazeaza pe datele climatologice de la nivel planetar, asa cum a explicat climatologul Roxana Bojariu.

„Recordurile acestea se aglomereaza in ultima vreme. Este un alt semn al incalzirii globale, ganditi-va ca 2015 a fost cel mai calduros an per total si a batut recordul detronand anul 2014, iar acum 2016 mai mult ca sigur va bate recordul anului 2015 pentru ca incepand din ianuarie, in fiecare luna s-a doborat recordul lunii, dar nu oricum, ci cu o diferenta foarte mare. Practic, au fost si diferente de peste un grad fata de media secolului. Se vede clar in datele observate cum se accelereaza foarte mult cresterea temperaturii. Daca ar fi sa ne uitam la clima de peste 50-100 de ani, depinde foarte mult de cum actionam noi ca societate”, a spus specialista.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top