Connect with us

Revistateo.ro

Coagularea sangelui in timpul menstruatiei, normala

Sanatate

Coagularea sangelui in timpul menstruatiei, normala?

Multe femei se intreaba daca este normala coagularea sangelui in timpul menstruatiei. Sangele se poate inchega din mai multe motive, sustin medicii.

Ciclul menstrual este adesea insotit de o serie de simptome precum durerile de cap sau colici. Unele femei observa modificari importante in structura sangelui. Acesta se coaguleaza in multe cazuri, iar asta le ingrijoreaza pe doamne.

Medicii sustin ca este normal ca acest lucru sa se intample in perioada menstruatiei. Formarea cheagurilor de sange devine problematica in anumite circumstante. Iata ce trebuie sa stii!

Coagularea sangelui la menstruatie, un fenomen normal?

Cheagurile de sange apar atunci cand fluxul este abundent si substantele corpului care subtiaza fluidul rosiatic nu mai pot actiona la timp. Cheagurile au un aspect gelatinos care variaza de la rosu intens la maro inchis si, de obicei, dispar in a doua zi de menstruatie.

Daca dimensiunea cheagurilor de sange depaseste marimea unei monede si sunt insotite de hemoragie abundenta, atunci trebuie sa mergi la ginecolog. Cheagurile pot aparea pe fondul unei afectiuni genitale sau endocrine.

Una dintre aceste afectiuni este fibromul uterin. Mariea uterului si dezechilibrele hormonale sunt alte doua aspecte care pot explica formarea cheagurilor si sangerarea abundenta. Schimbarile hormonale sunt cel mai adesea rezultatul unor medicamente sau pierderea brusca in greutate.

O alta afectiuni a carei simptom este formarea cheagurilor de sange este endometrioza. In acest caz, tesutul care formeaza membrana uterina se cumuleaza in afara cavitatii uterului si duce la dereglari ale menstruatiei.

CITESTE SI: Cateva lucruri despre menstruatie pe care probail nu le stiai

De asemenea, femeile care sufera de hipotiroidism si au ovare polichistice se pot confrunta cu aceasta problema in timpul menstruatiei. Ambele afectiuni pot duce la dezechilibre ale ciclului menstrual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top