Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ciuperca anti-diabetică: Cercetătorii sunt SURPRINȘI

Revista Nature publică date curioase despre una dintre cele mai cunoscute ciuperci care se găsește în China, despre care se spune că ar avea efecte miraculoase în tratarea diabetului. Noile descoperiri ale oamenilor de știință scot în evidență și calitatea dietetică a acestei ciuperci.

Ciuperca Ganoderma Lucidum este consumată de chinezi pentru a scăpa de diabet sau a ameliora starea de sănătate în cazurile avansate ale bolii. Potrivit unei cercetări realizate pe șoareci, această ciupercă favorizează scăderea în greutate, scrie Nature.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea Chang Gung din Taiwan care au adăugat în dieta șoarecilor investigați pentru cercetare extract de ganoderma lucidum. Regimul alimentar cu multe grăsime atribuit șoarecilor schimba silueta acestora dacă în hrană era introdusă ciuperca anti-diabetică.

CITEȘTE ȘI: INFUZIA DIN FRUNZE DE DUD PENTRU DIABET
Astfel că, șoarecii care consumau ganoderma lucidum scădeau vizibil în greutate de la o zi la alta, ceea ce arată că această ciupercă poate fi un leac incredibil pentru persoanele care vor să slăbească. Peste 500 de milioane din lume suferă din cauza obezității, aceasta fiind cheia în care trebuie citită această descoperire, scrie Nature.

1,4 miliarde de oameni din lume sunt supraponderali, iar în majoritatea cazurilor excesul de zahăr este cauza. Excesul de zahăr duce la apariția diabetului, boală care poate fi tratată, spun chinezii, consumând ceai de ganoderma lucidum sau introducând-o în dieta zilnică.

Nu doare acest tip de ciupercă are efecte pozitive asupra stării de sănătate a diabeticilor: și ciupercile simple culese de pe câmp, sau bureții de rouă, sunt recomandate de medici. Acestea pot fi gătite cu ouă sau ceapă călită.

Sursa foto: ggsoku.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top