Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cireșele previn boala care se află în topul mortalității la români

Cireșele sunt acele fructe delicioase de iunie, pe care fetițele le folosesc de multe ori pe post de cercei. Cireșele conțin o mare varietate de componente nutritive și multe vitamine care energizează organismul. Acestea sunt pline de flavonoizi, vitamine precum vitamina C, A, B1, B2, E și PP. Mai conțin calciu, potasiu, mangan și fier.

Conținutul ridicat de săruri și flavonoizi din cireșe le transformă într-un adevărat panaceu universal. Cireșele previn boala de care mor mulți dintre români. Potrivit unei statistici îngrijorătoare, ateroscleroza se află pe locul trei în topul mortalității din România, iar consumul frecvent de cirește poate diminua acest procentaj uluitor.

CITEȘTE ȘI: CUM A RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ LINA MEDINA LA DOAR 5 ANIȘORI
În momentul în care, odată cu înaintarea în vârstă, pe pereții vaselor de sânge se depune calciu și colesterol, apare ateroscleroza. Depozitele groase de colesterol și calciu se numesc, în termeni medicali, plăci de aterom.

Problema cu aceste plăci este că împiedică sângele să ajungă în locuri vitale din corp, la creier sau la inimă. Prin acest mod se pot instala o serie de afecțiuni ale inimii, din cauza lipsei de sânge care să fie pompat normal.

Ateroscleroza este boala de care mor cei mai mulți oameni pe planetă (17 milioane în fiecare an). Acestea poate fi prevenită, nu și vindecată, de consumul de cireșe. De asemenea, consumul frecvent al acestor fructe poate preveni și pericardita. Cireșele sunt recunoscute și pentru tratarea altor afecțiuni, prin simpla lor consumare: afecțiuni ale aparatului digestiv, reumatism, gută, artrită sau în compoziție sub formă de cremă pentru tratarea celulitei.

Acest articol este scris strict cu rol informativ și nu presupune înlocuirea unui consult medical specializat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top