Connect with us

Revistateo.ro

Chef Scarlatescu propune cateva trucuri care te vor ajuta sa gatesti cozonaci pufosi si delicioasi. Afla ce trebuie sa faci.

Deserturi

Chef Scarlatescu dezvaluie cateva trucuri pentru a face cozonaci pufosi si deliciosi

Chef Scarlatescu este cunoscut pentru felurile de mancare delicioase pe care le prepara. Mai jos vei gasi cateva trucuri pe care le poti folosi pentru ca de sarbatori sa pregatesti pentru cei dragi cozonaci pufosi si deliciosi. Afla ce trucuri poti incerca pentru ca de sarbatori sa ii surprinzi pe cei dragi. Reteta o poti alege tu, insa incearca sa prepari cozonacul avand in vedere sfaturile de mai jos.

Trucuri pentru a face cozonaci pufosi si deliciosi

1. Temperatura ingredientelor trebuie sa fie aceeasi. De aceea este indicat ca acestea sa fie pregatite cu 3 sau 4 ore inainte de a incepe sa faci cozonacii. Astfel, timpul le va permite sa ajunga la temperatura camerei.

2. Exista o temperatura ideala pentru dospit. Potrivit chef-ului Scarlatescu, temperatura potrivita pentru dospit este de 35 de grade. Si umiditatea este importanta. Se pare ca nu trebuie sa fie mai mare sau mai mica de 80.

3. Pentru a coace cozonacul, temperatura din cuptor trebuie sa fie de 160 de grade. Insa, spre final, aceasta trebuie sa fie de aproximativ 140 de grade. Lucrul acesta ii va pemrite cozonacului sa se coaca asa cum trebuie.

4. In bucatarie, unde pregatiti cozonacul, este bine sa fie cald, spune chef-ul Scarlatescu. Aluatul trebuie pregatit la caldura. De asemenea, incercati sa evitati sa dechideti usile sau geamurile. Se va face curent.

5. Ingredientele lichide pe care le folosesti pentru a prepara cozonacul trebuie sa fie caldute. Incercati sa evitati sa folositi ingrediente prea reci sau prea calde cand pregatiti cozonacul. Altfel, nu va iesi asa cum va doriti.

6. Aveti grija ca vasul in care este preparat aluatul sa fie caldut. Pentru asta, incercati sa il spalati cu apa calda, dupa care sa il stergeti bine inainte de a face cozonacul.

7. Pentru a obtine o culoare frumoasa, incercati sa amestecati ouale cu putina sare.

Articole pe aceeasi tema:

Reteta de cozonac ardelenesc

Reteta de cozonac dietetic

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top