Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cele trei emotii care provoaca DEPENDENTA. Vei fi socat sa afli care este a treia!

Oamenii de stiinta vin cu o veste care poate fi privita din doua perspective: anumite emotii provoaca dependenta, insa cat de mult bine ne fac acestea?

Cele trei emotii care provoaca dependenta sunt:

1. ENERVAREA

Starea de nervi devine un latimotiv indiferent cat de puternice sunt motivele pentru care ne vine sa o luam la goana. In creierul nostru exista o serie de retele si conexiuni speciale care activeaza procesul de interpretare in functie de informatia pe care substanta cenusie o primeste de la nivel celular. Anumite conexiuni neuronale sufera modificari destul de frecvent si asta pe masura ce asimilam noi si noi informatii.

CITESTE SI: Imagine EMOTIONANTA: doua surori de doar doua saptamani se imbratiseaza. Este INCREDIBIL ce s-a intamplat in continuare…

CITESTE SI: SCRISOARE de la tatal iubitor catre FIICA lui nenascuta. Vezi ce SFATURI emotionante ii da!

2. FRUSTRAREA

Pana si sentimentul de frustrare ni-l producem singuri. Psihologii si oamenii de stiinta sustin ca frustrarea este una din acele emotii pe care nu o asumam de la bun inceput precum tristetea sau durerea pe care o simtim cand pierdem pe cineva drag. Acest lucru se produce din cauza lipsei de autostima. Atunci cand nu reusim sa ne respectam si sa ne iubim pe noi insine apare frustrarea.

3. SUFERINTA CAUZATA DE DEPRESIE/ STAREA DE ANXIETATE

Cercetatorii americani spun ca oamenii isi provoaca singuri durerile. Mecanismul creierului si interactiunea dintre anumite celule nervoase lucreaza in asa fel incat sa fim predispusi la a avea aceleasi emotii atunci cand un eveniment-surpriza are loc in viata noastra.

CITESTE SI: Cat de bine iti ascunzi emotiile, in functie de zodie

RECOMANDARE: TESTUL EMOTIILOR: Esti prea sensibila pentru lumea asta?

Acestea sunt cele trei emotii care provoaca dependenta. Asa cum repetitia este mama invataturii si emotiile noastre de zi cu zi intra sub aceeasi umbrela a ciclicitatii producerii faptelor. Oricat de negative ar fi sentimentele enumerate mai sus, in masura in care reusim sa le acceptam devenim mai puternici, mai spun oamenii de stiinta.

Sursa foto: anniesabathe.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top