Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai tari proiecţii vin la FESTIVALUL LUMINII

Stiri

Cele mai tari proiecţii vin la FESTIVALUL LUMINII

Între 23 şi 25 aprilie, Bucureştiul va căpăta o nouă lumină, graţie Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight. Astfel, porţiunea de pe Calea Victoriei cuprinsă între Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunilor Unite va deveni un adevărat spaţiu expoziţional, iar instalaţiile de lumini vor da o nouă imagine spaţiilor publice, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Concert Robbie Williams Bucureşti – vezi detalii AICI

„Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 16 instalaţii de artă, iluminatul arhitectural şi sesiunile de video-mapping pregătite de artiştii invitaţi vor aduce un plus de magie festivalului, însufleţind faţadele clădirilor de pe acest traseu. Astfel, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Naţional de Artă al României, faţada Ministerului Afecerilor Interne, Teatrul Odeon, Cercul Militar Naţional, Palatul CEC şi Muzeul National de Istorie vor prinde viaţă şi vor completa perfect spaţiile expoziţionale ale galeriei-gigant în aer liber”, spune municipalitatea.

Drept urmare, cei care vor tranzita zona în intervalul 25 – 25 aprilie vor avea ocazia să păşească într-un nou tărâm, asemănător marilor galerii de artă din lume.

sursa foto zilesinopti.ro

sursa foto zilesinopti.ro

Cele mai tari proiecţii vin la FESTIVALUL LUMINII

„Expoziţia începe în Piaţa Revoluţiei cu lucrarea Large Pendulum Wave, o instalaţie kinetică ce foloseşte 15 globuri luminoase de aproape un metru diametru, ce oscilează ritmic, la capătul unor cabluri fixate de un suport cu înălţime de 10 metri. (…) Traversând Calea Victoriei, în spatele bisericii Kretzulescu, pătrundem într-un spaţiu magic, un peisaj artificial sinestezic care crează o experienţă senzorială totală. Chill Voxel este o scenografie muzicală şi luminoasă, formată din 256 de baloane umplute cu heliu, iluminate individual printr-un LED, ce dansează în bătaia vântului, într-un spectacol complex de sunet şi lumină, acoperind o suprafaţă de peste 700 de metri pătraţi. Secvenţa artistică durează 25 de minute, timp în care spectatorul este transportat în interiorul mai multor tablouri, alternând între momente contemplative şi ritmuri antrenante”, se se mai arată în comunicatul emis de Primăria Bucureşti.

Traseul inedit va cuprinde, printre altele, şi clădiri precum Teatrul Odeon sau Cercul Militar, care vor căpăta o nouă înfăţişare, datorită jocului de lumini ce va cuprinde construcţiile respective. Videomapping-ul, tehnica folosită pentru a realiza iluziile de pe clădiri, presupune folosirea unei animaţii 3D, care să se bazeze pe toate elementele faţadei clădirilor, pentru a scoate în evidenţă fiecare detaliu.

„Traseul se încheie la capătul Căii Victoriei cu Vasul Fantomă (Ghost Ship), o hidro-hologramă de mari dimensiuni creată de arhitecţii români din colectivul Visual Skin pentru Amsterdam Light Festival 2014. În 2015 şi 2016 acest vas efemer va călători în jurul lumii„, mai spune municipalitatea în comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top