Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cele mai spectaculoase imagini cu Eclipsa de Lună din 27 iulie. FOTO și VIDEO

Cea mai lungă Eclipsă de Lună din ultimul secol a avut loc vineri, 27 iulie 2018. Eclipsa a fost vizibilă de pe întreg teritoriul României cu ochiul liber, dar românii s-au înghesuit și la observatoarele astronomice pentru a vedea în detaliu fenomenul momentului.

Așa cum era de așteptat, mai multe posturi de televiziune și rețele media online au transmis eclipsa a cărei punct culminant a fost atins aseară la ora 23 și 22 de minute.

Eclipsa a fost transmisă pe zeci de pagini de Youtube, iar cele mai bune imagini le-au oferit cei de la NASA, după cum puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Eclipsa totală de Lună a durat 1 oră, 42 de minute și 57 de secunde, cu 1 minut mai mult decât eclipsa de Lună anterioară. Diferența de un minut a fost importantă astfel că cea de ieri seară, 27 iulie, a fost cea mai lungă din ultimul secol datorită acelui minut în plus.

Eclipsa de Lună a fost transmisă și de marile publicații pe Youtube: CNN, The Weather Channel și El Pais, printre altele.

CITESTE SI: Eclipsă de Lună Sângerie pe 27 iulie. Cum sunt afectate zodiile

FOTO și VIDEO cu eclipsa

Înainte să îți prezentăm videoclipurile cu eclipsa, îți arătăm câteva fotografii cu spectacolul astronomic din mai multe colțuri ale lumii:

Roma

Berlin

Atena

Saentis, Elveția

Veneția

Antalya

Nairobi

Sursele fotografiilor: express.co.uk și dailymail.co.uk

Iată și imaginile video cu eclipsa:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top