Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cel mai puternic tratament împotriva infecțiilor, inflamațiilor și a iritațiilor. Îl ai în bucătărie

Este unul dintre cele mai folosite condimente din bucătărie, însă puține persoane știu cât de multe proprietăți benefice are pentru întregul organism.

Originar din zona Mediteranei, cimbrul a intrat și în bucătăria noastră și este utilizat la o mulțime de preparate. Cimbrul mai poartă și denumirile de lămâioară, sărpun, schinduf, timian sau timișor în unele zone ale țării.

În medicina populară, cimbrul este folosit cu succes penttu o mulțime de afecțiuni. Acesta reușește să îndepărteze cu succes orice inflamație sau iritație. De asemenea, tratează și o mulțime de bacterii, iar în trecut era extrem de folosit pentru tratarea anumitor probleme de sănătate.

Beneficiile cimbrului sunt nesfârșite, are proprietăți asemănătoare antibioticelor, este antiviral, bactericid, antispastic, antifungic, antiseptic, diuretic și expectorant. Și, de asemenea, poate fi un bun remediu împotriva răcelii, precum și a gripei.

Mai mult decât atât, poate fi folosit și pentru a curăța corpul de chimicale și de toxine.

Cea mai folosită utilizare este prin inhalare. În acest mod, nasul și gâtul sunt tratate, iar problemele respiratorii dispar. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apă într-o cratiță și să adaugi o lingură de frunze de cimbru. Se lasă să infuzeze câteva minute și apoi inhalezi aburul emanat, dar nu mai mult de 15 minute. Folosește și un prosop în jurul capului în timp ce inhalezi aburul, pentru un efect mai bun.

Citește și: Cel mai eficient tratament împotriva căderii părului! Rezultate vizibile de la prima utilizare

În cazul în care suferi de gingivită și alte probleme dentare, este recomandată folosirea unei paste de dinți care conține și cimbru.

Dacă suferi de reumatism, tot cimbrul este de mare ajutor. Folosește ulei de cimbru deja preparat și masează locurile dureroase cu acest ulei și scapi de entorse și de atrofie musculară.

Citește și: Cel mai puternic tratament pentru călcâie crăpate. În numai câteva zile vei avea din nou picioarele fine

Pentru a scăpa de acnee, poți folosi ceai de cimbru. Înainte de culcare, curăță-ți tenul cu dischete demachiante, îmbibabte în ceai de cimbru. Dimineața, tenul va fi proaspăt și luminos.

Studiile confirmă faptul că cimbrul distruge 90% dintre microbi, în mai puțin de trei ore. De asemenea, poți curăța zonele afectate de streptococi, dar și stafilococi.

Folosește cimbru și pentru a trata verucile

În plus, poate trata ciupercile de la nivelul unghiilor, stabilizează ciclul menstrual, poate fi folosit ca dezinfectant de mâni, calmează iritațiile de piele și mușcăturile de insecte. De asemenea, este de mare ajutor în cazul infecțiilor de la nivelul tractului urinar și al vezicii urinare și distruge paraziții.

Ceaiul de cimbru ajută la tratarea candidei și a vaginitei, precum și a verucilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top