Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cel mai bun sirop de tuse! Trebuie sa il incerci si tu, de azi

Anotimpul rece vine, fara sa vrem si cu dureri de gat si cu tuse, iar primul gand este sa dam fuga la farmacie ca sa cumparam medicamente.

Tusea poate deveni o adevarata problema, mai ales in timpul noptii, atunci cand te poti trezi de mai multe ori, iar dimineata te trezesti extenuat si fara chef de nimic.

Desi se gasesc pe piata numeroase retete de sirop impotriva tusei, cele preparate in casa sunt extrem de eficiente, caci sunt preparate imediat si le poti consuma fara teama unor efecte adverse.

Iata ce de ingrediente ai nevoie pentru cel mai bun sirop de tuse:

– 1 lingurita de radacina de nalba
– 1 lingurita de seminte de in
– 1 lingurita de salvie
– 1 lamaie tocata in bucati mici
– 250 de mililitri de apa
– 250 de grame de zahar brun.

Te apuca tusea noaptea? Trebuie sa incerci asta!

Se pune apa intr-un vas si se adauga zaharul brun. Se pune vasul pe foc si se fierbe, pana cand se topeste zaharul. Dupa aceea, se adauga si celelalte ingrediente si se fierbe la foc mic timp de 15 minute.

Se ia vasul de pe foc si se lasa amestecul sa se raceasca. Dupa racire, se strecoara si se pastreaza in frigider.

Cel mai bun sirop de tuse! Trebuie sa il incerci si tu, de azi

Consuma cate 1 lingurita de sirop de trei ori pe zi, pana cand simti o imbunatatire a starii de sanatate.

Salvia esre binecunoscuta pentru proprietatile sale antinevralgice, depurative, digestive, antiseptice, antioxidante si antiinflamatoare.

La randul sau, salvia are niste indicatii terapeutice miraculoase si trebuie sa o consumi de fiecare data cand te confrunti cu o afectiune.

Toate cele 3 parti ale plantei au actiune antiinflamatorie, decongestiva, emolienta, expectoranta, antidiareica, antialgica, imunomodulatoare.

Cand ai racit, puterea vindecatoare a lamaii actioneaza atat intern, dand urgent vitamina C celulelor aflate in suferinta, cat si extern prin contactul dintre gatul afectat si sucul de lamaie. Cand iti curge nasul sau te doare gatul, consuma cat mai multa vitamina C, pentru ca aceasta impulsioneaza puternic sistemul imunitar punanand-ul la treaba ca sa lupte cat mai eficient cu boala.

1 Comment

1 Comment

  1. Andreea

    2016-12-23T10:44:44+02:00 at 2016-12-23T10:44:44+02:00

    Cel mai bun sirop de tuse pentru noi este Prospan. Il folosesc deja de citiva ani pentru toata familia si e foarte bun. Luat de 3 ori pe zi cite o masura si am scapat de tuse.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top