Connect with us

Revistateo.ro

Medicii avertizează părinții să nu le mai dea copiilor sirop de tuse.

Sanatate

Medicii avertizează toți părinții: Nu le dați copiilor sirop de tuse!

Medicii avertizează totții părinții să nu le mai dea copiilor sirop de tuse. Siropul și pastilele de tuse conțin ingrediente care ar putea avea efecte adverse sau care pot fi toxice, dacă sunt administrate în doze mari.

Astfel, medicii sfătuiesc părinții să evite să le adiministreze copiilor aceste medicamente și să opteze, în schimb, pentru tradiționala miere cu lămâie.

Avertismentul vine de la medicul Oliver Bevington de la Spitalul pentru Copii Southampton, care a precizat că multe dintre medicamentele de tuse conțin paracetamol, iar părinții ar putea să le dea supradoze copiilor lor.

Mai mult, el susține că nu există dovezi că medicamentele de tuse își fac efectul, avertizând că, de fapt, „fac mai mult rău decât bine”, potrivit publicației britanice The Independent.

„Începem cea mai aglomerată perioadă din an, în care la spital ajung zilnic sute de copii cu probleme respiratorii, între care tuse, răceală și temperatură.

Majoritatea cazurilor de răceală și tuse sunt cauzate de o infecție virală, care se ameliorează fără antibiotice, siropuri, paracetamol și ibuprofen, deși mulți părinți se tem că simptomele vor persista și decid să le administreze copiilor sirop de tuse”, a spus dr. Oliver Bevington.

CITEȘTE ȘI: De ce ne prinde raceala? Motivul INCREDIBIL descoperit de cercetatori. NU E VORBA DE VIRUSURI!

Potrivit acestuia, multe dintre siropurile de tuse și medicamentele ușpr de procurat conțin „numeroase indicații contradictorii” privind modul de administrare, inducând părinții în eroare.

„Multe dintre medicamentele de tuse și răceală conțin ingrediente active care, dacă sunt luate în doze mari, au efecte adverse sau se pot dovedi toxice pentru copiii cu vârste mai mici de șase ani.

Acestea pot conține și paracetamol, astfel că părinții le-ar putea administra, din greșeală, supradoze copiilor lor, ceea ce crește riscul de reacție alergică”, a mai spus medicul, subliniind că nu există „nicio dovadă” că astfel de medicamente sunt eficiente.

„Sfatul meu pentru părinți este să îi trateze după metoda tradițională: lămâie și miere, multe lichide și paracetamol doar conform indicaților. Dacă simptomele persistă, să meargă la un medic”, mai precizează medicul.

Sursa: Independent.co.uk

Recomandare: I-a pus copilului această compresă pe piept şi a scăpat de tuse într-o noapte! Ce combinaţie a făcut

Tusea este o problemă medicală iritantă, enervantă și, uneori, dureroasă. Tusea ne face să nu ne concentrăm și este o neplăcere pentru oamenii din jurul nostru.

Chiar dacă este suportabilă pe timpul zilei, ea este diferită pe timp de noapte, mai ales dacă se menține de câteva zile.

Copiii, în special, suferă de frig și de căldură, deoarece imunitatea lor nu este suficient de eficientă pentru combaterea virusului.

V-ați gândi că un sirop de tuse este soluția perfectă, dar majoritatea siropurilor de tuse doar suprimă transmiterea semnalelor către creier care declanșează tusea. Acestea conțin, de obicei, codeină și dextrometorfan, cele două ingrediente majore care vă ajută să dormiți și provoacă unele efecte nedorite cum ar fi somnolență, dureri de cap și activități rapide ale inimii.

Vă recomandăm să încercați această împachetare naturală.

Mierea este adesea folosită ca un remediu pentru a trata o varietate de probleme, de la pielea uscată până la detoxificarea corpului. O altă idee este folosirea mierei pentru a trata tusea. De asemenea, va ajuta la dislocarea mucusului din plămâni. Acest tratament poate fi folosit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cum să faceți o compresă cu miere pentru tratarea tusei

Pentru acest tratament naturist aveți nevoie de:

– Miere

– Ulei de măsline

– Făină

– Tifon

– Leucoplast

– Șervețel

Instrucțiuni:

Se amestecă făina cu o cantitate mică de miere, astfel încât să obțineți un amestec pentru compresă, care nu trebuie să rămână pe mâini. Adăugați puțin ulei de măsline și apoi o rotiți din nou în făină.

Așezați amestecul pe un șervețel și înfășurați în tifon. Atașați-l la piept sau spate, folosind leucoplastul.

În cazul copiilor, lipiți compresa cu aproximativ 2-3 ore înainte de a merge la culcare.
Adulții ar trebui să păstreze împachetările toată noaptea. Nu există absolut niciun efect secundar, dar la copii, părinții trebuie să se asigure că nu vor suferi iritații ale pielii.

Rachel Lim, o mamă din Singapore, a încercat compresa pe bază de miere pe copilul ei și a împărtășit pe Facebook că este extrem de eficient.

În loc de ulei de măsline, ea a folosit ulei de nucă de cocos și a adăugat, de asemenea, suc de ghimbir la amestecul de făină cu miere.

În postul de pe Facebook, ea a spus: “De obicei, aproximativ cu 2-3 ore înainte de somnul [bebelușului], el tușea și plângea. Noaptea trecută am lipit compresa timp de 4 ore, nu am auzit nimic de la el, nici un bloc nazal, nici un sunet, de asemenea! De-a lungul întregii nopți, nicio tuse nu am auzit de la el.”

Ghimbirul, ca mierea, a fost mult timp folosit de practicienii de medicină tradițională pentru a calma tusea și durerile gâtului și este, de asemenea, unul dintre cele mai bune remedii pentru congestia toracică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top