Connect with us

Revistateo.ro

CEAPA. Proprietati inimaginabile

Stiri

CEAPA. Proprietati inimaginabile

Ceapa este cunoscuta pentru proprietatile sale curative inca din Antichitate. Nu degeaba vecinii nostri bulgari mananca foarte multa ceapa, tara lor fiind plina de centenari.

Ceapa este formata din zahar, vitamina A, B si C, sodiu, potasiu, fosfat si nitrat calcarosi, fier, sulf, iod, disulfura de alil si de propil, ulei volatil, glucochinina si principii antibiotice. Ceapa este un puternic diuretic si stimuleaza cu intensitate sistemul nervos. Poate fi folosita chiar si ca afrodisiac si are, de asemenea, un rol usor hipnotic.

POATE TE INTERESEAZA SIBENEFICIILE ULUITOARE ALE LAPTISORULUI DE MATCA

GRIPA
Daca esti racit si paracetamolul nu isi mai face efectul, iti recomandam urmatoarea reteta. Lasa la macerat doua cepe taiate in felii subtiri in 1/2 litri de apa. Tratamentul pentru prevenirea si combaterea gripei dureaza 15 zile. Consuma cate un pahar de ceapa dupa fiecare masa dar si inainte de culcare.

DIAREEA SUGARILOR
Infuzeaza 3 cepe taiate intr-un filtru de apa in clocotire. Pentru ca bebelusul sa poata consuma acest preparat, indulceste-l cu putin zahar.

MIGRENE
Aplica pe frunte foite de ceapa cruda, dupa care maseaza-ti fruntea cu o carpa calda spre fierbinte. Ceapa are rolul de a stimula sistemul nervos astfel incat sa iti ofere o stare de relaxare.

REUMATISME
Decoct cu 3 cepe taiate, dar necuratate de foitele care acopera ceapa, intr-un litru de apa. Se lasa la fiert 15 minute si se consuma cate un pahar cand te trezesti dimineata si seara, inainte de culcare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top