Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Cea mai puternica rugaciune din Postul Pastelui

Postul Pastelui este o perioada de rugaciune, de cainta si de apropiere de Dumnezeu. In aceasta perioada, este bine sa spui o rugaciune atribuita Sfantului Efrem Sirul, considerata cea mai puternica din Postul Pastelui.

Aceasta scurta rugaciune reprezinta o particularitate specifica a slujbelor din Postul Mare pana intr-acolo incat parintele Alexander Schmemann a putut-o numi „rugaciunea Postului Mare”, scrie crestinortodox.ro.

Citeste si:La ce sfant sa te rogi, in functie de ce probleme ai in viata

Citeste si:Meniu de post. Ce sa mananci in Postul Pastelui

Iata rugaciunea Sfantului Efrem Sirul

„Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie (1 metanie). Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-mi-l mie, slugii tale (1 metanie).

Asa, Doamne si imparate, da-mi mie sa-mi vad caderile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin (1 metanie)”.

Dupa care se fac rapid 12 metanii mici repetand mereu in tacere la fiecare dintre ele rugaciunea vamesului: „Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului si ma miluieste!”.

In fine, se face din nou o metanie mare recitand numai ultima parte a rugaciunii: „Asa, Doamne si imparate…”. Numai in timpul Postului Mare, dupa aceasta rugaciune se repeta grupul de rugaciuni legate de „Sfinte Dumnezeule…”, astfel ca acesta e reluat de trei ori in cursul fiecarui oficiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top