Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cea mai mare amenintare la adresa omenirii nu o reprezinta TERORISMUL si nici INCALZIREA GLOBALA!

Cele mai multe scenarii apocaliptice fac referire la incalzirea globala sau un mega-atac terorist la nivel mondial.

Tot pe lista scenariilor care pot duce la exterminarea omenirii figureaza Al Treilea Razboi Mondial sau un atac extraterestru. Oamenii de stiinta considera ca aceste scenarii sunt fezabile, insa nu sunt tocmai cele mai probabile.

In acest caz, care este cea mai mare amenintare la adresa omenirii? Pornind de la ingrijorarea a sute de experti in tehnologie, printre care si oamenii de stiinta Stephen Hawking si Steve Wozniak, inteligenta artificiala este cea care va pune capac existentei umane pe Terra.

„O cursa a inarmarii cu inteligenta artificiala militara este o idee proasta”, isi exprima preocuparea cei doi oameni de stiinta pentru BBC.

Stephen Hawking a semnat chiar o scrisoare prin care cere sa se renunte la aceasta idee. Armatele din toata lumea, in special cea americana si japoneza, lucreaza deja cu inteligenta artificiala pentru a-si apara teritoriile, sustin expertii in tehnologie.

CITESTE SI: BABA VANGA – Previziuni emotionante despre poporul roman

CITESTE SI: Așa va arăta Apocalipsa? IMAGINILE CARE DAU FIORI

Exact ca in scenariile din filmele SF, omenirea ar putea fi distrusa de roboti ucigasi. Scrisoarea oamenilor de stiinta a fost prezentata recent la International Joint Conference on Artificial Intelligence, reuniune care a avut loc in Buenos Aires.

Oamenii de stiinta se tem ca armele inteligente vor deveni atat de autonome incat ar putea ataca in stanga si dreapta fara sa tina cont de vietile omenesti.

De la telefoanele inteligente si ochelarii smart de la Google pana la masinarii extrem de sofisticate (ce pot inlocui oamenii in diferite munci) e un singur pas. De fapt, viitorul e aici si multi specialisti se tem ca devenim incetul cu incetul sclavii tehnologiei moderne.

Dupa praful de pusca si armele nucleare, inteligenta artificiala este considerata a treia revolutie in razboi, fiind practic cea mai serioasa si reala amenintare la adresa omenirii.

Planul tehnologic pentru viitor este unul cat se poate de evident, spun fizicienii: robotii vor face parte din viata noastra si vor indeplini sarcini pe care noi nu le putem face. Masinariile inteligente vor lucra cu o rezolutie de neimaginat pentru mintea umana.

Sursa foto: lusortodoxia.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top