Connect with us

Revistateo.ro

Ce trusou de botez alegi, în stil popular, în stil clasic sau modern?

Stiri

Ce trusou de botez alegi, în stil popular, în stil clasic sau modern?

Botezul marchează începutul călătoriei cu D-zeu, un prim pas ca răspuns la dragostea lui D-zeu, reprezintă una din cele șapte Sfinte Taine care se săvârșesc credincioșilor. Este Taina prin care copilul va intra în starea harică, va fi iertat de păcatul strămoșesc prin întreita cufundare în apa din cristelniță și prin slujba ținută de preot.

Botezul este un moment foarte important în viața copilului, este un moment plin de bucurie și pentru părinți, nași, rude și prieteni apropiați. Pentru această ocazie părinții și nașii încearcă să planifice totul din timp astfel momentul va fi cu totul deosebit. Nașii vor trebui să cumpere un trusou complet pentru botez, care să arate impecabil. Ei  pot găsi diferite trusouri de botez pe Internet, pe Google, prin simpla căutare de astfel de articole pentru botez. Acest mod de a cumpăra este rapid, eficient și avantajos. Trebuie doar să selecteze produsul dorit din magazinul online și acesta le va fi trimis acasă prin curier rapid. Sunt multe firme care produc trusouri de botez, dar puține care excelează în acest domeniu.  

O firmă foarte apreciată în prezent este Cris-Mag. Aceasta creează cele mai frumoase trusouri de botez și hăinuțe pentru copii. Accesoriile de botez, cadourile și trusourile de botez personalizate de Cris-Mag.ro reprezintă elementele care întruchipează stilul unui botez. Dacă vrei ceva cu totul special pentru a-ți boteza copilul, te sfătuim să vezi creațiile de la atelierul Cris-Mag, pentru că sunt foarte frumoase, au detalii decorative și nuanțe deosebite, se evidențiază prin rafinament și calitate înaltă.

Acest atelier este pe piață din 2012. De-a lungul anilor, Cris-Mag s-a dezvoltat atât de mult, încât astăzi poți găsi aici cele mai minunate seturi de trusou botez. Sunt peste 500 de produse proprii pentru ceremonia botezului care se găsesc sub numele Atelierele Cris. Acestea sunt realizate de oameni talentați, cu experiență, atelierul are designer, decorator, croitor, brodeor.

Trusourile se realizează la comandă, într-un timp foarte scurt, livrarea comenzii se face în 2 zile, la orice adresă din țară prin curier rapid. Acum poți alege modele complete care cuprind trusouri, hăinuțe, lumânări și accesorii specifice de botez.

Fiecare trusou respectă o anumită temă și cuprinde pânza de mir, prosopul ce are capișon pentru bebeluș, fașa, sticluța de mir, prosopul pentru preot, săpunul, cutia pentru trusou. Astfel de elemente pentru bebeluș pot fi personalizate cu numele micuțului și data botezului, pot avea broderii fine cu ingerași, fluturași, floricele, etc. Trusourile sunt realizate manual, sunt puse la dispoziție cu tot ceea ce este necesar pentru un astfel de eveniment al creștinării.

Atelierul Cris-Mag realizează broderii la comandă, folosește materiale de calitate din bumbac pentru hăinuțele de ceremonie ale copiilor și frotir de densitate 400 g/mp. Trusourile sunt astfel gândite pentru a se potrivi anumitor teme de botez, pentru a se asorta foarte bine cu hăinuțele copilașului – rochița sau costumașul – și desigur cu lumânările de botez.

Dacă îți dorești un botez tematic, care să respecte de exemplu tema tradițiilor populare românești, ar trebui să alegi un trusou botez tradițional și lumânări de botez cu motive românești. Sunt trusouri tradiționale și hăinuțe cu motive populare. Cei care doresc un botez în dulcele stil românesc pot alege un astfel de trusou care are broderii tradiționale și diferite motive în stil popular. Un astfel de trusou de botez este foarte frumos și elegant, îți amintește de originile tale. Hăinuțele pentru copii pot fi și ele cu motive populare.

De exemplu pentru fetițe sunt costume populare cu broderii și motive românești, cu ie, una sau două catrințe, suman sau cojocel, botine brodate. Pentru sezonul rece sunt costumașe mai groase alcătuite  din paltonaș, căciuliță și cizmulițe cu broderii în același stil. Broderiile sunt realizate manual și pot fi în culorile alese de părinți.

Pentru băieți, la atelierul Cris-Mag sunt costume populare cu pantalonași, cămașă, brâu cu broderii populare, bundiță, opincuțe, clop sau cușmă tip pileus. Toate sunt realizate manual și doar din materiale naturale, din bumbac 100% sau din lână, au finisaje impecabile.

Lumânările sunt din parafină, au motive tradiționale foarte deosebite, inimioare personalizate cu numele copilului, panglici în tricolor, buchețele din flori naturale. Sunt și lumânări cu jucării, cu iepurași sau ursuleți, cu aplicații decorative fine și drăguțe, fundițe, flori, elemente din organza și dantelă, personalizate cu numele bebelușului și broderie. Acestea pot fi realizate la comandă în funcție de dorințele nașilor și ale părinților.  

La Cris-Mag găsești cele mai frumoase jucării handmade brodate, personalizate, care se pot oferi în dar copiilor foarte mici, care au vârsta de cel puțin 3 luni. Aceste jucării sunt speciale pentru bebeluși, nu au elemente pe care copiii le-ar putea înghiți.

La botez părinții vor ca totul să fie cât mai frumos, pentru că acest eveniment atât de deosebit necesită orice efort și implicare din partea lor. Așadar, ei țin cont de tradiție, de biserică, de obiceiurile legate de botez. Ei consideră că botezul este într-adevăr o Taină de intrare în creștinism și consideră că bebelușul lor va fi protejat și ajutat de D-zeu pe parcursul vieții, el va fi botezat și astfel îi va merge bine.

Când vine vorba de nași, părinții știu că aceștia trebuie să fie persoane deosebite, pentru că ei vor deveni părinți spirituali ai copilului lor. În rânduiala bisericii, copilul care este botezat trebuie să aibă nași aleși din rândul unor persoane bune și credincioase. Nașii nu se aleg din alte considerente – materiale sau sociale – ei trebuie să fie oameni deosebiți, cu suflet bun, iubitori, să ofere o bună educație creștină pruncului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top