Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să știi despre durerile din timpul actului sexual

Educatie

Ce trebuie să știi despre durerile din timpul actului sexual

Durerea din timpul actului sexual se poate datora mai multor factori. Femeile care experimentează astfel de neplăceri simt durere în interiorul vaginului sau la intrarea în vagin. Unele femei pot suferi de vaginism, o boală care se manifestă prin contracția involuntară a mușchilor vaginului. Acest lucru face din actul sexual o experiență dureroasă și neplăcută.

CITEȘTE ȘI: CE ESTE ANOREXIA SEXUALĂ

Deoarece pot fi atât de multe cauze pentru durerile vaginale, cel mai indicat este să mergi la medic încă de la primele simptome. Iată care ar putea fi câteva dintre aceste cauze!

– Reacțiile alergice sunt pe primul loc. Pielea din interiorul vaginului ar putea fi iritată dacă ai reacții alergice la săpun, detergent, produse pentru igiena intimă sau tampoane parfumate. Dacă suspectezi că aceasta ar putea fi cauza durerilor tale, încearcă să folosești produse naturale, cu cât mai puțini conservanți și cu cât mai puține ingrediente chimice.

– Mâncărimile vaginale. Mâncărimile, infecțiile tractului urinar sau bolie cu transmitere sexuală cauzează durere și senzații de arsură. Actul sexual poate fi extrem de dureros și neplăcut atunci când suferi de aceste probleme.

– Uscăciunea vaginală. Aproximativ 20% dintre femei întâmpină dificultăți de lubrifiere, fapt care poate conduce la dureri în timpul actului sexual. Schimbările hormonale sau menopauza pot fi cauzele care duc la uscăciunea vaginală. Specialiștii spun că est eindicat să folosești un lubrifiant pe bază de apă dacă te confrunți cu această problemă.

– Vaginismul. Vaginismul implică o contracție involuntară la mușchilor vaginali în timpul penetrării. Aceasta poate fi cauza durerilor din timpul sexului și poate avea o natură fizică sau chiar psihologică.

Este foarte important să mergi la medic în cazul în care durerile persistă. Un specialist te poate îndruma și îți poate prescrie un tratament corespunzător. Nu uita că majoritatea bolilor cu transmitere sexuală sunt tratabile.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top