Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să incluzi în dieta ta pentru o dantură sănătoasă

Ingrijirea dintilor

Ce trebuie să incluzi în dieta ta pentru o dantură sănătoasă

Ceea ce mănânci te poate ajuta să îți menții dinții și gingiile sănătoase și să previi apariția cariilor și a infecțiilor. O dietă bogată în fructe și legume proaspete te ajută să ai dinți puternici și frumoși. Printre cei mai importantți nutrienți se numără calciul. Acesta are un rol vital în copilărie, când dinții se formează, însă valoarea sa nu se diminuează pe măsură ce înaintăm în vârstă. O dietă din care nu lipsește calciul, te va ajuta să îți întărești dantura și să previi riscul apariției cariilor. De asemenea, vei preveni infecțiile gingiilor și inflamațiile acestora. Specialiștii recomandă  1,000 mg de calciu pe zi, pentru femeile cu vârsta sub 50 de ani și 1,200 mg pentru cele cu vârsta de peste 50 de ani. Din alimentația ta nu trebuie să lipsească lactatele, peștele și legumele precum broccoli și varza kale.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI PĂSTREZI ZÂMBETUL STRĂLUCITOR DUPĂ O ALBIRE

Organismul are nevoie de vitamina C pentru a repara țesuturile și pentru a combate infecțiile. Dacă ai o alimentație bogată în vitamina C vei preveni cu succes gingivita. Aceasta constă în inflamația, retragerea și uneori sângerarea gingiilor. Mănâncă multe fructe și legume peroaspete, bea sucuri naturale și ceaiuri cu lămâie.

În timp ce multe persoane consideră că ceaiul pătează dinții, studiile arată că ceaiul negru conține anumiți compuși care distrug bacteriile responsabile pentru apariția plăcii dentare. Consumul de ceai negru previne problemele dentare și gingivale. Pe lângă acest lucru, hidratarea este esențială. Apa îndepărtează bacteriile și microbii și asigură curățarea cavității bucale.

Este esențial să eviți dulciurile, combinațiile făinoase, mâncărurile de tip fast food, mâncărurile fierbinți și băuturile acidulate. În timp, acestea distrug smalțul dinților și cauzează numeroase probleme. Nu uita să îți speli dinții cel puțin de două ori pe zi. La fel de important este să mergi la medicul dentist de deouă ori pe an, pentru a face un control de rutină.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top