Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie sa faci pentru o persoana care a murit fara lumanare

Stil de viata

Ce trebuie sa faci pentru o persoana care a murit fara lumanare

Ce se intampla cu spiritul unei persoane care a murit fara lumanare aprinsa? Batranele spun ca nu e bine ca cineva sa plece in lumea de dincolo fara o lumanare.

Lumanarea are o simbolistica foarte importanta. Ea lumineaza calea celui care pleaca in lumea vesnica, iar o persoana care paraseste pamantul in intuneric sufera in viata cealalta.

Ce spunea parintele Cleopa

Cunoscutul si iubitul parinte Cleopa sustinea ca nu este o tragedie ca mortul sa paraseasca lumea fara o lumanare aprinsa. „Lumanarea este un simbol. Daca o aprinzi este bine. Daca nu poti, nu-i nimic. Faptele bune merg cu noi, nu lumanarea”, povestea preotul.

Insusi Mantuitorul Nostru Iisus Hristos spunea ca adevarata lumina pe care o ducem cu noi dincolo reiese din faptele bune savarsite pe pamant. In Sfanta Evanghelie scrie asa: „Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor. Ca, vazand oamenii faptele cele bune ale voastre, sa-l slaveasca pe Tatal vostru Care este in Ceruri”.

CITESTE SI: De ce sunt ingropati mortii la 2 metri adancime

„Poti sa ai un milion de lumanari. Nu-ti ajuta nimic la moarte. Cine le-a aprins lumanarea la cei care au murit pe front? Iata lumina: daca au avut fapte bune, aceea-i lumina. Nu-i o primejdie daca ai murit fara lumanare. Este primejdie dacă ai murit nespovedit, neimpartasit”, mai spunea Cleopa.

Prin urmare, tot ceea ce trebuie sa faci pentru acea persoana este sa te rogi. Bunul Dumnezeu ii va vedea adevarata lumina, pentru ca stie toate lucrurile bune si rele pe care le-a facut pe pamant.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top