Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă dacă stropești plantele cu oțet

Stil de viata

Ce se întâmplă dacă stropești plantele cu oțet

Te-ai gândit vreodată să folosești oțetul în grădinărit? Oțetul este cea mai sigură alternativă ecologică (și extrem de ieftină) pentru a reda viața plantelor tale!

Cum îți salvează oțetul plantele?

Câteva picături de oțet îți pot fi de mare ajutor dacă vrei să scapi planta de dăunători sau buruieni. Oțetul omoară buruienile și anihilează complet dăunătorii plantelor, fiind cel mai mare inamic al gândacilor și păienjenilor care roiesc în jurul florilor. Dacă torni puțin oțet la rădăcină vei evita fisurile și veștejirea plantelor.

Totodată, pulverizarea cu oțet a pământului în care au fost înrădăcinate plantele stopează formarea mușuroiului de furnici. Mirosul înțepător al oțetului îndepărtează insectele, pentru ele fiind o adevărată otravă.

Ai nevoie de 200 de mililitri de oțet dizolvat în 5 litri de apă. Anumite plante iubesc mediul ușor acid, fapt pentru care e recomandat să pulverizezi puțin oțet. Acestea sunt gradenia, hortensia, azalea și rhododendronul.

CITEȘTE ȘI: Cum ingrijesti orhideea

CITEȘTE ȘI: 10 plante care nu necesita multa ingrijire. Numai bune pentru persoanele ocupate

Pe lângă apă și oțet, dacă vrei să hrănești plantele și să le redai frumusețea, mai ales dacă observi că încep să se usuce, e bine să adaugi și o linguriță de zahăr în compoziție. Pe lângă oțet, poți folosi și bicarbonatul de sodiu împotriva bolilor fungice care afectează multe dintre flori. De asemenea, boraxul și mierea sunt alți inamici ai gâzelor care pot afecta florile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top