Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla cu cei care mor in Saptamana Mare

Stil de viata

Ce se intampla cu cei care mor in Saptamana Mare

Ce se intampla cu cei care mor in Saptamana Mare? Exista o serie de teorie despre lucrurile care se petrec in cea mai dura saptamana din Postul Pastelui.

Saptamana Mare tine anul acesta pana pe 16 aprilie, zi in care crestinii sarbatoresc Invierea Domnului. In fiecare zi de luni si pana vineri in bisericile ortodoxe se oficiaza sfintele slujbe de Denii. Denia semnifica privegherea, este slujba nocturna speciala care are loc in bisericile greco-catolica si ortodoxa.

Credintele populare spun ca persoanele care mor in aceasta saptamana, denumita si Saptamana Patimilor, merg direct in iad pentru ca pana pe 16 aprilie „Raiul este inchis”.

De ce este atat de importanta Saptamana Mare pentru crestini?

“In aceste momente ne reamintim si retraim ultimele zile din viata Mantuitorului, cu intreaga lor tensiune si drama launtrica, intr-o stare de sobrietate si maretie in acelasi timp, de tristete, dar si de bucurie, de pocainta, dar si de nadejde. Fiecare zi are un inteles si un mesaj foarte clar si adanc”, a declarat parintele Ramon Eugen Ilie, protoiereul Calarasiului, paroh la biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena pentru Adevarul.ro.

CITESTE SI: Parintele Cristian Pomohaci ne spune cum trebuie sa ne purtam in Saptamana Patimilor

CITESTE SI: Top 7 tradiții și obiceiuri de Paște, din toată țara

Fiecare zi din Saptamana Mare are o simbolistica aparte: lunea este dedicata lui Iosif, martea se aminteste de parabola celor zece fecioare, miercurea se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat picioarele Mantuitorului si a varsat lacrimi pentru El, joia ne aminteste de Cina de Taina, iar vinerea se canta Prohodul Domnului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top