Connect with us

Revistateo.ro

soarelui

Inedit

Ce se ascunde in PARTEA NEAGRA a SOARELUI?

Pata neagra de pe Soare ar putea sa inghita 50 de Pamanturi si a fost surprinsa de NASA acum cateva zile! Partea intunecata a Soarelui este un pericol pentru noi?

O noua imagine NASA, ce tocmai a fost lansata, arata o pata giganta pe Soare. Ce ascunde imensul sant negru? Cu ochiul liber nu se poate vedea, insa cu ajutorul echipamentului NASA se observa o gaura neagra imensa pe Soare.

Oameneii de stiinta spun ca aceasta gaura neagra, precum formata recent pe suprafata Soarelui este formata pe polii Soarelui, in cele mai putin active puncte din ultimii 11 ani.

CITESTE SI: S-au schimbat zodiile? Vezi ce semn eşti acum!

CITESTE SI: Ai alergie la soare? Uite cum te poţi trata

Soarele devine mai intunecat si mai rece in anumite zone datorita densitatii scazute si lipsei de gaz – acest lucru poate da nastere unei furtuni geomagnetice, care loveste campul magnetic al Pamantului! Acest fenomen este inofensiv pentru oameni, dar poate sa afecteze satelitii si undele radio.

Vizual, gaura neagra de pe Soare este un fenomen uimitor, cu atat mai mult cu cat chiar si cercetatorii NASA sau reusit sa obtina putine imagini cu aceasta, facute doar cu ajutorul razelor ultraviolete.

Particulele eliminate de imensa gaura neagra au viteza de 500 de mile pe secunda si sunt aceleasi cu cele resposabile pentru incredibila aurora boreala vizibila de pe Pamant. Oamenii de stiinta spun ca fenomenul nu este chiar atat de uimitor, deoarece el se petrece la fiecare 11 ani, cand se incheie ciclul Soarelui.

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top