Connect with us

Revistateo.ro

menstruatie

Sanatate

Ce să NU mai faci la menstruație ca să scapi de DURERI și de BALONARE

Multe femei sufera de simptome neplacute atunci cand sunt la menstruatie. Durerile din acea perioada a lunii pot chiar si o piedica in desfasurarea activitatilor obisnuite. La acestea se pot adauga si dureri de cap, stari de rau, de ameteala si de voma. Aceste simptome pot sa dureze chiar si 3 zile la rand.

În general, femeile sunt obișnuite cu aceste dureri, despre care chiar și medicii spun că sunt absolut normale. Este adevărat că atât hormonii cât și transformările din corp din timpul menstruației provoacă aceste simptome, însă nu este o soluție să nu întreprinzi nicio acțiune în vederea ameliorării stărilor de rău care survin.

Citește și: Cum se schimba menstruatia pe masura ce inaintezi in varsta? Ce este normal si ce nu?

Medicii considera ca aceasta durere menstruala apare din cauza unei inflamatii. Asa ca se pot folosi remedii naturiste care sa trateze inflamatia pentru a reduce senzatia de durere.

Uite ce sa nu mai faci atunci cand esti la menstruatie ca sa scapi de crampe

– evita carbohidratii: favorizeaza aparitia inflamatiei in corp si nu aduc niciun aport de vitamine sau minerale. Mai bine uita de paine si paste in acele zile
– nu mai manca zahar: pentru ca si zaharul hraneste inflamatia, e mai bine sa il inlocuiesti cu miere
– elimina lactatele: exista studii ce arata ca exista o legatura intre consumul de lactate si crampele menstruale
– mananca fructe si legume, carne rosie si galbenus de ou
– bea ceai de menta (mai ales din plante proaspete) pentru calmarea durerii
– scortisoara e un antiinflamator cunoscut, asa ca o poti folosi in cafea pentru a evita simptomele neplacute din timpul menstruatiei
– consuma cat mai multe alimente cu vitamine sau ia suplimente cu vitamine si minerale (cele mai importante sunt calciul si potasiul)

Articol pe aceeasi tema: Motivele sângerărilor între menstruații

Sangerarile care au loc intre menstruatii, adica in afara perioadei regulate, indica un semnal de alarma pentru toate femeile. Descopera 6 cauze interesante ale producerii hemoragiilor anormale.

Orice femeie, indiferent de varsta, poate suferi sangerari vaginale in afara acelei perioade a lunii. Descopera cauzele necunoscute ale sangerarilor intre menstruatii:

1. Sarcina extrauterina. Sarcina ectopica reprezinta de multe ori un subiect tabu, insa este o realitate de care toate femeile trebuie sa tina cont.

Acest tip de sarcina se caracterizeaza prin faptul ca embrionul isi continua dezvoltarea in sacul sau embrionar sau intr-un alt organ decat uterul. Sarcina extrauterina este localizata in general la nivelul trompelor uterine, care la mici accidentari (ruperi) pot duce la hemoragii abundente.

2. Femeile pot fi afectate, fara sa stie, de endometrioza. Aceasta boala este cauzata de prezenta unui tesut identic cu cel al mucoasei uterine, insa in alta parte decat la nivelul uterului, uneori chiar pe ovar. Acest tesut raspunde la mesajele hormonale si sangereaza chiar si in afara menstruatiei.

3. Micile excrescente la nivel uterin pot cauza sangerari locale: leiomioamele sau fibroamele uterine sunt cresteri ale tesutului muscular neted uterin (noduri).

4. Daca sangerarile au loc in afara acelei perioade a lunii, este posibil sa existe rani pe colul uterin. Ranile de pe col sunt asimptomatice, iar semnele care le tradeaza sunt foarte discrete. Testul Babes-Papanicolau poate sa ofere raspunsul la aceasta problema.

5. Anticonceptionalele pot deregla scurgerile de sange dintre menstruatii. Daca iei anticonceptionale pe care corpul le respinge sau le activeaza intr-un mod nepotrivit se poate ajunge la hemoragii intermenstruale.

6. Cea mai grava cauza a sangerarii intre menstruatii poate fi cancerul uterin. Acesta se dezvolta in peretele uterin si perturba ciclul menstrual si echilibrul hormonal. Cancerul uterin poate fi depistat doar in urma unei examinari atente a ginecologului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top