Connect with us

Revistateo.ro

Ce s-ar intampla daca Pamantul nu s-ar mai invarti. VIDEO

Inedit

Ce s-ar intampla daca Pamantul nu s-ar mai invarti. VIDEO

Oamenii de stiinta au aflat ce s-ar intampla daca Pamantul nu s-ar mai invarti, iar scenariul nu este unul tocmai placut.

Inca din scoala generala invatam ca Pamantul se invarte in jurul axei sale. Te-ai intrebat vreodata ce-ar fi daca nu s-ar mai intampla asta? Iata cateva curiozitati legate de planeta pe care traim.

Curiozitati despre planeta pe care traiesti

Pamantul se invarte cu o viteza de 1.670 de kilometri la ora. Din aceasta cauza avem zi si noapte. Rotatia planetei noastre in jurul propriei axe nu este relevanta doar pentru asta, sustine savantul Michael Stevens, scrie Daily Mail.

In primul rand, toate obiectele si teritoriile aflate la poli s-ar misca exact cu viteza de rotatie a planetei: 1.670 km/h. Practic, oamenii ar incepe sa zboare prin aer, ca niste gloante.

Viteza vantului s-ar intensifica foarte tare si ar distruge toate casele, iar oamenii care ar supravietui acestei apocalipse ar trebui sa se confrunte cu fenomene ale naturii cumplite. Planeta nu ar mai avea camp magnetic, iar radiatiile solare ar distruge toate vietuitoarele de pe Pamant.

Oceanele ‘si-ar iesi din pepeni’ si s-as redistribui inunand continente intregi. Evident, zilele si noptile n-ar mai exista. Jumatate de planeta va fi luminata de Soare timp de 6 luni, iar cealalta jumatate va fi in bezna. Scenariul pe care il prezinta Stevens este unul apocaliptic, insa acest fenomen nu ne ameninta in viitorul apropiat. Oamenii de stiinta de la NASA sustin ca oprirea in loc a planetei nu va fi posibila in urmatoarele miliarde de ani.

CITESTE SI: BABA VANGA – Previziuni emotionante despre poporul roman

Vezi mai jos videoclipul cu explicatiile omului de stiinta si o simulare cu ce s-ar intampla cu noi intr-un astfel de context.

3 Comments

3 Comments

  1. stefan

    2017-01-18T22:10:34+02:00 at 2017-01-18T22:10:34+02:00

    Ce sunt stirile astea pentru babe proaste???chiar daca ar fi asa pamantul nu se opreste brusc ca doar nu are discuri de franeva incetini mai intai asa ca nu vom zbura asa ca prin parbrizul unei masini.2Zi sau noapte nu va fi 6luni ci de 12 caci din spusele voastre pamantul sa oprit.3 Viteza aia colosala nu sa specificat unde sa masurat,la poli sau la ecuator ,ea nu este egala nici acum in conditii normale.4 la poli viteza find mai mica la poli sau chiar ZERO nu am vazut pinguini sau oameni zburand „ca gloantele”Ce dracu nu aveti nici 10 clase??

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top