Connect with us

Revistateo.ro

Ce rugăciuni se spun de Sfântul Nicolae

Stil de viata

Ce rugăciuni se spun de Sfântul Nicolae

Pe 6 Decembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, unul din cei mai îndrăgiți sfinți și cu siguranță cel mai iubit de copii. Sfântul Nicolae a fost un arhiepiscop din Mira, Asia Mică, cu puternică credință în Dumnezeu, care a luptat pentru a duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu și credința în Iisus Hristos.

Sfântul Nicolae este asociat adesea cu Moș Nicolae și Moș Crăciun, datorită faptului că era un om darnic dar și cumpătat în același timp (a știut să pună piciorul în prag atunci când apăra credința creștină, la sinodul ecumenic de la Niceea în 325). Darurile oferite de Sfântul Nicolae și simbolistica acestei sărbători nu trebuie să se limiteze doar la cadouri materiale ci și la cadouri spirituale și dorințe și fapte de bine. Iată mai jos două rugăciuni pe care le puteți spune împreună cu copiii dumneavoastră în seara de 5 Decembrie și pe 6, atunci când este sărbătorit Sfântul Nicolae.

CITEȘTE ȘI: MOȘ NICOLAE, ADEVĂRATUL MOȘ CRĂCIUN

RUGĂCIUNEA DIN SEARA DE 5 DECEMBRIE
Rugămu-te, nădejde fii tuturor creștinilor, apărător credincioșilor, hrănitor flămânzilor, veselie celor înlăcrimați, bolnavilor doctor, cârmaci celor care plutesc pe mare, orfanilor și văduvelor sprijinitor și tuturor grabnic ajutător și acoperitor, ca în pace să petrecem viața noastră aici și să ne învrednicim a vedea slava aleșilor lui Dumnezeu în ceruri, și dimpreună cu aceștia să lăudăm fără încetare pe Dumnezeul Cel Unul în Treime închinat, în vecii vecilor. Amin.

RUGĂCIUNEA CARE POATE FI SPUSĂ ÎN ZIUA DE 6 DECEMBRIE
O, Sfinte Părinte Nicolae, mare făcător de minuni, ocrotitorul și dăruitorul celor nevoiași, pe cei ce cu bună nădejde aleargă la tine, grăbește a-i ajuta. Sprijinitor fii turmei lui Hristos împotriva lupilor care umblă să o prade și tot sufletul de creștin păzește-l prin sfintele tale rugăciuni, ca unul ce ești maăura în veac a sfințeniei dreptmăritoare. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați ce ședeau în temniță, izbăvindu-i de mânia împăratului și de ascuțișul sabiei, așa mă miluiește și pe mine, care cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul mă aflu în bezna păcatelor, ca să nu cad sub mânia lui Dumnezeu și sub veșnica osândă.

Așa, Sfinte Nicolae, fii reazăm puținătății mele, că la soliile tale sa primesc de la Hristos îndurătorul viața lină și curată în veacul acesta, iar în veacul de apoi printre cei de-a dreapta lui Dumnezeu să ma număr, cu îngerii și cu sfinții preamărind pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh. Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top