Connect with us

Revistateo.ro

Bucataria Moleculara - Spaghete

Sanatate

Ce înseamnă bucătăria moleculară și cum poți prepara și tu acasă

Bucătăria moleculară a fost la început o mare descoperire științifică, iar acum s-a transformat într-o bucătărie frecventată de persoanele excentrice care își doresc să experimenteze sau să își impresioneze invițatii, mai pe scurt eu numesc bucătăria moleculară ca bucătăria de mare fiță.

Bucătăria moleculară. Totul a început undeva în anii 80 când, Hervé This, un chimist francez, a început să studieze procesul de fabricație, din punct de vedere chimic, al alimentelor. Prima lui întrebare la care a căutat un răspuns a fost: De ce se taie maioneza? și a încercat să ințeleagă care este procesul chimic ce duce la acest nefericit eveniment pentru orice gospodină. Apoi au urmat alte cateva sute de studii care au făcut să apară un nou tip de bucătărie: Bucătăria Moleculară.

Bucătăria moleculară – Ai crede că nu este sănătoasă, dar vei rămâne surprins

Bucătăria moleculară. Datorită procesului de fabricație, complet diferit de cel tradițional, am putea crede că bucătăria moleculară este complet nesănătoasă, însă toate ingredientele speciale folosite pentru crearea produselor sunt complet naturale și necesare corpului nostru. Tocmai de aceea putem consuma liniștiți aceste produse, fiind mult mai sanatoase decât cele tradiționale, pentru că se fierb la temperaturi scăzute și alimentele nu își pierd beneficiile, nu exista produse prăjite sau nesănătoase.

Bucătăria moleculară – Spectacol în farfurie

Bucătăria moleculară. Cine ar putea fi crezut că vom putea manca caviar, realizat din cafea sau morcovi sau ca poți manca ravioli cu înveliș transparent. Mai jos puteți vedea câteva imagini cu adevarat surprinzătoare cu produse din bucătăria moleculară.

Dacă nu v-ați facut o idee clară asupra bucătăriei moleculare, mai jos vă prezentăm un filmuleț care ne arată cum se prepara în bucătăria moleculară caviarul.

Video: Bucătărie moleculară – Preparare caviar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top