Connect with us

Revistateo.ro

Ce flori poti planta toamna

Stiri

Ce flori poti planta toamna

Toamna poti pregati deja gradina pentru anul urmator, plantand flori pe cate le poti planta in special in aceasta perioada a anului.

Plantele bianuale se planteaza mai ales toamna. De asemenea, lunile octombrie si noiembrie sunt ideale pentru a planta zambile, narcise sau lacramioare. Panselutele plantate acum vor inflori in perioada aprilie-mari. Toamna tarziu mai puteti planta si celebra garoafa turceasca, planta care va inflori in a doua parte a primaverii.

Extrem de important de stiut este faptul ca toate florile care au bulb se pot planta toamna. Dupa ce au fost scosi din pamant in lunile iunie si iulie, bulbii pot fi scuturati de pamant si depozitati intr-un loc intunecat si racoros. Nu uitati ca inainte de a planta florile sa curatati bulbii de partile lor uscate sau stricate.

Puteti planta si bulbi imaturi dar trebuie sa stiti ca acestia se vor face abia anul viitor. O alta floare spectaculoasa care poate fi plantata toamna este crinul. Iata si cateva sfaturi despre cum trebuie sa plantezi aceste plante, care iti vor aduce o primavara superba.

Fa un sant mic de 10-15 cm si pune la baza acestuia un strat fin de nisip de aproximativ un centimetru, dupa care adauga 4-5 centimetri de compost din humus maruntit, frunze putrezite si nisip fin, in care poti infinge apoi bulbii de crin. Se acopera patul si apoi se uda cu abundenta.

Lalelele, alte plante care pot fi plantate toamna, necesita o conditie pentru plantare. Este nevoie de sol usor drenabil, iar adancimea gropii de plantare trebuie sa fie de patru ori mai mare decat marimea bulbului. Cele mai putin pretentioase flori la ora plantarii sunt narcisele, trebuie respectate indicatiile normale pentru plantarea oricarei flori.

Nu planta aceste plante dupa primul inghet, ci cu 20-30 de zile inainte de acesta. In cazul in care afara e ger mare, acopera plantatia cu frunze uscate culese din perioada toamnei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top