Connect with us

Revistateo.ro

Ce este dedurizarea apei și de ce are casa ta nevoie de ea?

Sanatate

Ce este dedurizarea apei și de ce are casa ta nevoie de ea?

Toate aceste probleme, și multe altele de care poate nici nu-ți dai seama, sunt cauzate de excesul de săruri de calciu și magneziu ale apei menajere.

Cum rezolvi această problema? O posibilitate este să folosești produse scumpe și agresive de curățat, să adaugi soluții anti-calcar în mașina de spălat și înlocuind periodic vasele de gătit zgâriate. Dar, de fapt, nu ai începărta problema, ci doar te-ai lupta cu efectele ei.

Există și posibilitatea să “tai răul de la rădăcină”, adică să îndepărtezi excesul de calcar din apă înainte ca aceasta să intre în contact cu rufele, gresia și faianța, vasele de gătit, electrocasnicele și chiar pielea sensibilă.

Cum funcționează procesul de dedurizare

Îndepărtarea excesului de calcar din apa menajeră se face cu ajutorul stațiilor de dedurizare a apei. Acestea pot fi instalate în orice locuință și devin, foarte repede, datorită numeroaselor avantaje, parte esențială din viața ta.

Pe lângă îndepărtarea problemelor menționate, dedurizarea este și o sursă foarte bună de economii: mai puține reparații, mai puține produse de curățat, ba chiar și facturi mai mici la electricitate.Cercetătorii de la Universitatea de Stat din New Mexico au studiat efectul calității apei menajere pe performanța centralelor termice rezidențiale. La studiu au participat mai multe locuințe din New Mexico. 50% dintre locuințe au utilizat doar apă menajeră netratată, iar restul au utilizat exclusiv apă dedurizată.

Cercetătorii au măsurat performanța și consumul de energie al centralelor termice pe durata studiului, iar rezultatele au fost clare. Centralele termice care au folosit doar apă din rețea netratată au consumat mult mai mută energie electrică decât cele care au folosit apă dedurizată.

Explicația este simplă: în centralele termice de apă, calcarul acumulat din cauza apei dure izolează apa de sursa de căldură. Cum calcarul este un conductor slab de căldură, centralele termice care folosesc apă netratată consumă mult mai multă energie electrică pentru a furniza aceeași apă caldă și căldură pe care centralele fără acumularea de calcar o furnizează cu mai puțină energie electrică.

Cum să alegi ce mai bună soluție de dedurizare a apei pentru casa ta

Pentru a te bucura de toate avantajele extraordinare ale apei dedurizate și pentru a face și tu economii substanțiale pe termen lung, trebuie să alegi cea mai performantă soluție pentru locuința ta.

În primul rând, echipamentul trebuie să fie de calitate și să elimine eficient calcarul din apă. Numai soluțiile de dedurizare care folosesc procesul de schimb de ioni sunt cu adevărat eficiente în îndepărtarea excesului de calcar. În această privință, produsele Kinetico sunt unele dintre cele mai performante din lume.

În al doilea rând, echipamentul trebuie să aibă un design plăcut și compact, care se încadrează bine în baia sau în bucătăria ta. Mai mult, soluția de dedurizare aleasă trebuie să fie ușor de instalat și de folosit. Și din acest punct de vedere produsele Kinetico sunt superioare.Ele au fost gândite să fie la îndemâna tuturor, pentru un confort personal crescut.

Eliso îți pune la dispoziție soluția ideală de dedurizare a apei, prin echipamentele Kinetico, recunoscute pe plan mondial ca lideri în soluții de tratare a apei. Pentru mai multe informații despre apa ta, vizitează site-ul Eliso  și vezi produsele  care te pot ajuta și pe tine să te bucuri de toate aceste avantaje.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top