Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ce ciudățenii se vor întâmpla de Revelion

Tradițiile și superstițiile din România par cât se poate de normale, asta pentru că noi suntem obișnuiți cu ele.

Câte bordeie, atâtea obiceie, zice o veche vorbă românească. În unele părți ale lumii, precum Filipine sau Chile au loc tot felul de ciudățenii în noaptea dintre ani. Iată câteva dintre cele mai bizare tradiții de pe tot mapamondul!

Dacă ai treabă prin Danemarca, să nu te mire că o să vezi farfurii aruncate în pereții casei în care stai. Acolo oamenii își atacă vecinii cu pahare și veselă. Se spune că persoanele care reușesc să spargă cât mai multe tacâmuri, farfurii, pahare vor avea mai mulți prieteni loiali în noul an.

În Filiine, de pildă, femeile trebuie să poarte musai rochii cu buline. Se spune că bulinele alungă spiritele rele care coboară pe Pământ în noaptea dintre ani.

De altfel, și mesele de Revelion sunt rotunde, iar unele preparate au această formă. Ciudați mai sunt filipinezii!

Ciudați sunt însă și ecuadorienii! Aceștia construiesc sperietori de ciori pe care le îmbracă în ziare chiar în noaptea de Revelion.

CITEȘTE ȘI: Zodiile care îți poartă noroc de Revelion. Stai alături de ele în noaptea dintre ani!

În unele orașe din Chile, de pildă, la ora 23 se deschid porțile cimitirelor ornate cu luminițe pentru ca localnicii să petreacă alături de cei dragi trecuți în neființă.

În Marea Britanie, de pildă, oamenii trebuie să țină în mâini o moedă, o bucată de cărbune și un de sare, simbolurile căldurii și bogăției.

Ce trebuie să faci de Revelion ca să ai noroc tot anul următor?

Noaptea dintre ani este plina de traditii si obiceiuri peste tot in lume. Romanii, la fel ca alte popoare, cred intr-o serie de superstitii. Vezi ce trebuie sa faci sau sa nu faci de Revelion pentru a avea noroc tot anul.

1. POARTA LENJERIE INTIMA ROSIE

Daca nu vrei sa te imbraci in rosu (pantaloni, rochie, palton sau o simpla bluza), nu e nicio problema. Articolul vestimentar care trebuie sa fie obligatoriu de culoare rosie, daca vrei sa iti mearga bine in urmatoarele 12 luni, este lenjeria intima.

2. MANANCA PESTE SI/SAU CARNE DE GASCA

Carnea de peste este foarte sanatoasa si aduce mult noroc pentru tot anul. Consumul carnii de gasca, in schimb, este atragator de sanatate si noroc in dragoste, cred batranii.

3. TREBUIE SA AI UN PAHAR CU SAMPANIE IN MANA…

Chiar daca nu bei. Daca vrei sa ti se indeplineasca o dorinta, ia doar o gura de sampanie. Daca vrei sa ti se indeplineasca toate visele, bea vinul spumant pana la fund.

4. SARUTA-I/ PUPA-I PE CEI DRAGI LA 12 FIX

Cand ceasul ajunge la 12 fix, imbratiseaza-i si pupa-i pe cei dragi. Se spune ca daca faci asta cu oamenii care sunt in jurul tau de Revelion vei avea parte de intelegere si afectiune tot anul.

5. TINE BANI LA TINE

Chiar si daca e vorba de un leu, este bine sa ai in buzunar bani in noaptea dintre ani. Asta va atrage norocul si sporul de munca in anul ce vine, iar castigurile materiale vor fi consistente.

6. PUNE O MONEDA IN PAHARUL DIN CARE BEI LA MIEZUL NOPTII

Si acest obicei raspandit mai ales in Vest atrage norocul la bani.

7. NU PUNE CALENDARUL PE PERETE INAINTE DE 12 FIX

Nu pune calendarul pe perete inainte ca ceasul sa indice 12 fix. Vei atrage numeroase necazuri asupra casei si familiei tale.

8. ARUNCA LUCRURILE VECHI IN PRIMA ZI A NOULUI AN

Daca vrei sa ai noroc tot anul, arunca toate obiectele vechi din casa ta.

9. ACTIVITATI INTERZISE IN PRIMA ZI A ANULUI

Cu acul cu care vei coase si ata pe care o vei folosi iti vei lega norocul si il vei tine prizonier, iar cu foarfeca cu care vei munci il vei cioparti. Daca speli rufe in prima zi din an, picaturile de apa din ele se vor transforma in lacrimi de durere pe obrazul tau. Ideal ar fi ca in prima zi sa te odihnesti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top