Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce boală dificilă previne consumul de leuștean

Putem enumera o listă întreagă de boli pentru care frunzele de leuștean sunt un medicament puternic. Una dintre ele însă este descoperită recent ca fiind vindecabilă prin consumul frecvent de leuștean, sub formă de infuzie sau în supe.

Frunzele de leuștean previn o serie de probleme de sănătate precum indigestia, mâncărimile, răceala sau chiar anorexia (cresc pofta de mâncare), însă de departe, afecțiunea pentru care cel mai bine să consumi leuștean este astmul.

CITEȘTE ȘI: CIORBĂ DE LOBODĂ

Persoanele cu probleme respiratorii au nevoie de inhalator permanent și de o serie de medicamente pentru o mai bună oxigenare. Astmul poate fi prevenit fără nicio problemă cu frunzele de leuștean, mai ales dacă acestea sunt preparate ca ceai sau în supele fierbinți de legume.

Leușteanul este foarte bun pentru persoanele care au piatră la rinichi: se pun 10 lingurițe de leuștean măcinat la o cană de suc proaspăt de morcovi pentru a dizolva calculii renali. Leușteanul este recomandat și pentru cazurile de deficit de circulație periferică (câte 25-30 grame de leuștean crud pe zi).

Leușteanul are capacitatea de a dilata vasele de sânge, mijlocind astfel irigarea mai bună a anumitor părți ale corpului cu sânge (în special membrele, care amorțesc cel mai ușor – picioare și mâini).

Dacă doriți să nu vă mai doară capul, din cauza oboselii sau a stresului, mestecați cu încredere 4 sau 5 frunze de leuștean: durerea va pleca imediat.

Acest material jurnalistic este scris strict cu rol informativ, fapt pentru care nu constituie substitutul unei consultații medicale amănunțite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top