Connect with us

Revistateo.ro

A căzut un MIT despre cerealele integrale

Sanatate

A căzut un MIT despre cerealele integrale

Nutriționiștii recomandau cerealele integrale aproape pentru orice, susținând că pot avea și efecte anti-cancerigene datorită proprietăților lor. Un studiu recent susține că cerealele integrale nu previn sub nicio formă cancerul dar sunt benefice pentru inimă.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, publicat în revista Journal of the American Medical Association, arată că cerealele integrale previn bolile cardiovasculare nu și cancerul. Studiul a fost realizat în două etape, pe 74.341 de femei în perioada 1984-2010 și 43.744 de bărbați, între 1986 și 2010.

CITEȘTE ȘI: 4 PAȘI PENTRU ÎNTĂRIREA SISTEMULUI IMUNITAR

S-a constatat, în urma evaluării rezultatelor, că persoanele care consumau cereale integrale prezentau un risc mult mai redus de a forma boli de inimă. Persoanele care nu fumau erau și mai avantajate de consumul de cereale integrale, față de fumători. Potrivit cercetătorilor de la Harvard, un consum de minim 28 de grame de cereale integrale pe zi reprezintă o reducere a ratei mortalității cauzate de bolile cardiovasculare de până la 9%.

Vestea bună este că cerealele integrale sunt bune pentru dietă, așa cum au susținut mulți nutriționiști, dar nu au nicio legătură cu prevenirea cancerului sau combaterea cancerului. Un regim alimentar bogat în cereale integrale înseamnă prelungirea speranței de viață, mai arată studiul.

Cerealele integrale sunt bune pentru sănătate deoarece conțin o serie de vitamine și nutrienți esențiali. Cerealele integrale sunt bogate în fibre, proteine și conțin complexul vitaminic B. Sunt recomandate pentru antioxidanți și minerale precum zincul, fierul sau magneziul. Consumul de cereale integrale reduce formarea obezității și este recomandat pentru diabetici.

Cerealele integrale cresc bacteriile bune din colon și îmbunătățesc digestia. Cerealele integrale sunt recomandate a fi consumate cu lapte sau iaurt natural ori cu mere sau simple. Cei care depun efort fizic zilnic pot consuma cereale integrale cu zer (sursă bogată de proteine pentru mușchi) sau lapte ori iaurt natural.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top