Connect with us

Revistateo.ro

Cauzele mirosului corporal neplacut. De ce afectiuni ai putea suferi

Sanatate

Cauzele mirosului corporal neplacut. De ce afectiuni ai putea suferi

Cauzele mirosului corporal neplacut sunt multiple. Mirosul neplacut al corpului tau nu este produs intotdeauna de o igiena precara. La mijloc poate fi vorba de afectiuni serioase.

Cauzele mirosului corporal neplacut – Ce iti transmite corpul

Bolile se manifesta in diferite moduri. Dezordinea creata in metabolism poate fi depistata cu ajutorul mirosului, sustin specialistii. Exista chiar si un sindrom relationat cu mirosul neplacut: Trimethylaminuria (sindromului mirosului de peste).

Daca in ultima perioada ai simtit ca miros in mod neobisnuit, trebuie sa stii urmatoarele lucruri:

1. Stresul face ca glandele apocrine sa produca mai multe secretii la nivelul subratului. Acestea intra in contact direct cu bacteriile aflate la suprafata pielii si genereaza un miros neplacut, mai ales in zonele angulare ale corpului. Solutia recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru a scapa de stres, conform salud180.com, este miscarea. Cele 30 de minute de sport pe zi tin la distanta toate grijile.

2. Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universita degli Studi di Milano, diabetul produce un miros corporal similar cu al acetonei. Nivelul ridicat de zahar din corp se manifesta si in acest mod, sustin specialistii. Pentru a scapa de acest miros produs de diabet, bea suc de morcovi in fiecare dimineata si dupa fiecare masa. Substantele din morcovi vor reduce nivelul de zahar din sange, sustine Raul Avalos, presedintele Fundatiei Mexicane pentru Nutritie.

3. Persoanele care au probleme cu rinichii se confrunta cu un miros de amoniac al pielii. Acest lucru se intampla pentru ca aceste organe nu pot elimina toxinele din sange in mod corect. Singura solutie sa scapi de aceasta problema este o cura de detoxifiere. Pentru asta, e bine sa consulti un specialist.

4. Bromhidroza este una din cele mai cunoscute afectiuni relationate cu mirosul corporal neplacut. Persoanele cu aceasta afectiune transpira excesiv.

CITESTE SI: Scapa de mirosul neplacut al picioarelor in doar 20 de minute

5. Din cauza unei diete sarace in carbohidrati, corpul va incepe sa arda din propriile rezerve de energie. Acest lucru duce la eliberarea unei substante din sange numita cetona, conform American Heart Association. Ce trebuie sa faci? Mananca echilibrat si nu uita sa introduci alimente bogate in carbohidratin in dieta ta. E bine sa reduci consumul de mancare de tip fast-food si dulciuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top