Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Primele semne că ai probleme cu rinichii. Ce trebuie să te trimită la medic urgent

Rinichii reprezintă o parte esențială a organismului nostru, iar atunci când nu funcționează așa cum ar trebui, apar probleme de sănătate extrem de grave.

Scopul și funcția principală a rinichilor este eliminarea excesului de lichid și a diferitelor substanțe nocive din organismul nostru.

Situați în partea superioară a zonei abdominale, în partea stângă și partea dreaptă, lângă mușchii spatelui, rinichii dau semne atunci când ceva este în neregulă cu ei.

Potrivit unor studii recente, peste 20 de milioane de americani se confruntă cu diferite probleme ale rinichilor. Cea mai simplă cale pentru a trata o afecțiune a rinichilor este să descoperim motivul pentru a apărut problema de sănătate.

Persoanele care au diabet și o presiune arterială mărită sunt mai susceptibile să dezvolte de-a lungul vieții probleme la nivelul rinichilor. De asemenea, nu trebuie eliminată nici moștenirea genetică.

Iată care sunt cele mai comune simptome ale bolilor de rinichi:

1. Primul simptom este durerea de spate. Durerile de rinichi se manifestă prin dureri acute în spate, sub coaste. De asemenea, poate fi vorba și despre dureri musculare, în partea de jos. Motivele pentru care apar aceste dureri sunt infecții ale tractului urinar și pietre la rinichi.

2. Modificări ale urinei – atunci când urina își schimbă culoarea și consistența, înseamnă că este ceva în neregulă cu rinichii. În cazul în care rinichii nu se pot ocupa de funcția excretoare, atunci înseamnă că sunt afectați.

Principalele semne sunt: trezirea în timpul nopții pentru a urina. Urina poate deveni spumoasă, poate fi colorată sau foarte urât mirositoare. De asemenea, poate exista și o durere puternică în timpul urinării și poate apărea sânge în urină, iar acest semnal este unul care nu trebuie să fie neglijat. Nici dificultățile de urinare nu trebuie să fie neglijate.

3. Al treilea semn că rinichii nu funcționează corespunzător este reprezentat de erupțiile cutanate. Rolul principal al rinchilor este excreția, realizat prin filtrarea sângelui, eliminarea prin urină a substanțelor inutile sau dăunătoare, produse de organismul propriu sau luate din mediul exterior. Așa că atunci când rinichii nu funcționează așa cum trebuie, pot apărea mâncărimi sau erupții cutanate.

4. Și umflarea gleznelor este un semn că rinichii nu funcționează așa cum ar trebui. De asemenea, fața, picioarele și mâinile ar putea apărea mai umflate decât în mod normal.

5. Oboseala excesivă este un alt semn al faptului că rinichii nu funcționează în mod corespunzător.

Medicii recomandă o hidratare eficientă și o atenție sporită la tensiunea arterială. De asemenea, ar trebui eliminate mâncărurile grase din alimentație și adoptarea unui stil de viață mai sănătos.

Citește și: Remediu împotriva cancerului. Se iau doar patru linguri pe zi și boala dispare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top