Connect with us

Revistateo.ro

Castraveții - beneficii necunoscute

Naturiste

Castraveții – beneficii necunoscute

Castraveții sunt legumele cele mai studiate în Occident, mai ales în urma scandalului monumental dintre Germania și Spania de acum câțiva ani, când nemții returnau castraveții spaniolilor pe acuzații nefondate că ar fi infectați cu E.coli. Castraveții conțin 90% apă, dar, cu toate acestea, sunt o adevărată comoară pentru sănătate.

CASTRAVEȚII – BOGAȚI ÎN LIGNANI ȘI CUCURBITACINI
Castraveții sunt bogați în pinorezinol, laricirezinol și seco-izo-laricirezinol, trei elemente esențiale pentru combaterea bolilor cardiovasculare. Potrivit unui studiu arătat de „Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases” în 2010, cei trei lignani enumerați mai sus ar putea micșora inflamarea vasculară și disfuncția endoteliată. De asemenea, castraveții mai conțin cucurbitacini, niște fitonutrienți esențiali pentru că sunt anti-cancerigeni.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI BUNE MĂȘTI DE FAȚĂ CU ALOE VERA

CASTRAVEȚII – BOGAȚI ÎN FLAVONOIZI
Castraveții conțin quercetina, apigenina, kaempferol și luteolin. Flavonoizii au rol anti-inflamator și anti-oxidant, inhibând eicosanidul care produce enzime pro-inflamare.

CASTRAVEȚII TE VINDECĂ DE DESHIDRATARE
O deshidratare cronică poate duce la blocaj renal și oboseală cronică severă. Castraveții pot contribui la rehidratarea corpului deoarece conțin 90% apă însă nu trebuie să înlocuiască niciodată cantitatea netă de apă pe zi.

CASTRAVEȚII – BOGAȚI ÎN VITAMINA K
Castraveții conțin 11% vitamina K din necesarul zilnic. Vitamina K este importantă deoarece sporește cantitatea de sânge din corp. De asemenea, conține în cantități foarte mici și vitamina C, magneziu sau potasiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top