Connect with us

Revistateo.ro

Carol Yager, 725 de kilograme si o dorinta

Inedit

Carol Yager, 725 de kilograme si o dorinta

Carol Yager a fost cea mai grasa femeie din istorie. Cantarea 725 de kilograme si avea o singura dorinta: sa poate slabi ca sa se deplaseze.

A dat jos 220 de kilograme, dar nu a fost suficient

Milioane de oameni sunt afectati de obezitate, o boala care nu se produce intotdeauna din cauza poftei nesabuite de mancare. Problemele cu tiroida determina anumite persoane sa manance mult, iar cu o astfel de problema s-a confruntat si Carol.

Carol era obeza inca din copilarie. La vrasta de 33 de ani a ajuns sa cantareasca 533 de kilograme.

Femeia a devenit vedeta pe posturile de televiziune din Statele Unite, iar o fundatie care i-a urmarit cazul i-a intins o mana de ajutor. Carol a fost internata in spital si a respectat o dieta stricta care presupunea consumul a nu mai mult de 1.200 de calorii pe zi.

Femeia a reusit sa dea jos 220 de kilograme si spera sa isi recupereze viata. Din nefericire, dupa externare, s-a ingrasat din nou doborand recordul initial de 533 de kilograme. A ajuns la 725 in anul 1994, cu putin timp inainte sa moara.

Carol a lasat in urma doi copii perfect sanatosi, care regreta si in ziua de azi ca mama lor nu a reusit sa aiba o viata fericita, asa cum isi dorea.

CITESTE SI: Vezi cât la sută din populaţia lumii este obeză şi de ce

Conform unui nou studiu, aproape 30% din populația lumii este obeză sau supraponderală.

Studiul, publicat în jurnalul medial The Lancet, a descoperit că numărul celor obezi sau supraponderali a crescut la nivel global de la 857 de milioane, în 1980, până la 2,1 miliarde, în 2013. „Obezitatea este o problemă care afectează persoanele de toate vârstele și veniturile, de peste tot”, a precizat coautorul studiului, Christopher Murray, director al Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății.

Cercetătorii sunt, de asemenea, îngrijorați despre noile date despre copii și adolescenți. Între 1980 și 2013, prevalența copiilor și adolescenților supraponderali sau obezi a crescut cu aproape 50%, conform studiului. În 2013, peste 22% din fete și aproape 24% din băieții care trăiesc în țările dezvoltate sunt supraponderali sau obezi.

Pentru studiu, cercetătorii au realizat ceea ce ei spun că este prima analiză de acest tip a datelor trendurilor din 188 de țări. Peste 50% din cele 671 de milioane de persoane obeze trăiesc în numai 10 țări:

1. Statele Unite
2. China
3. India
4. Rusia
5. Brazilia
6. Mexic
7. Egipt
8. Germania
9. Pakistan
10. Indonezia

Cea mai mare proporție a persoanelor obeze din lume, 13%, se află în Statele Unite. China și India împreună reprezintă 15% din populația obeză globală. Ratele din studiu au fost standardizate în funcție de vârstă, însemnând că au fost ajustate pentru diferențe în mărimea populației și vârstelor pe parcursul timpului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top