Connect with us

Revistateo.ro

Care este diferenta dintre alimentele alcaline si cele acide

Stiri

Care este diferenta dintre alimentele alcaline si cele acide

Diferenta dintre alimentele alcaline si cele acide. Corpul ne da diferite semnale atunci cand consumam ceea ce ne face rau: durerile de cap, iritaiile, alergiile – toate acestea ne spun ce am mancat si ce trebuie sa evitam pe viitor.

Un astfel de dezechilibru este in legatura cu PH-ul, adica echilibrul dintre alcalinitate si aciditate din sange.

PH-ul normal se afla la 7,34-7,45, pe o scara de la 0 la 14. Valoarea 0 = foarte acid, in timp ce valoarea 14 este maximul de alcalinitate. Aciditatea este responsabila cu inflamarea tesuturilor si vaselor de sange, fapt pentru care alimentele alcaline reprezinta o solutie. Pentru a combate aciditatea consumati apa curata de izvor si evitati cu orice pret apa de la robinet!

Putem face diferenta intre alimentele alcaline si cele acide in functie de compozitia mineralelor: mineralele alcaline se gasesc in tulpini si frunzele plantelor sau in oasele animalelor. Mineralele acide se gasesc cu deosebire in muschii animalelor, seminte si radacinile plantelor.

Alcalinele pot fi atribuite cu starile de bine, in timp ce alimentele acide duc la stari negative ale omului. Alimentele cu o valoare mare de aciditate dezvolta grijile, stresul, frica, supararea, dependenta de droguri etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top