Connect with us

Revistateo.ro

Cand nu e bine sa bei apa

Sanatate

Cand nu e bine sa bei apa

Cu totii stim cat de bine este sa ne hidratam. Exista, totusi, cateva momente in care nu e bine sa bei apa. Nutritionistii si medicii recomanda o atentie sporita cand vine vorba de hidratare, mai ales atunci cand ne alimentam.

Cand nu e bine sa bei apa

1. Evita sa bei apa cand mananci

Un pahar cu apa intre doua imbucaturi de carne s-ar putea sa iti usureze tranzitul, nu-i asa? Ei bine, medicii nu sunt de aceeasi parere. Sa bei apa in timpul mesei poate crea un disconfort. Din contra, problemele legate de digestie se pot amplifica. E recomandat sa bei apa inainte de masa sau la 30 de minute dupa ce ai mancat.

2. Cand faci sport in exces

Cand corpul transpira sunt eliminate o serie de saruri si nutrienti esentiali, printre care potasiu si sodiu. E nevoie sa inlocuiesti acesti nutrienti din alte lichide. Apa plata nu iti va oferi potasiu si sodiu. Apa de cocos sau sucurile naturale sunt o alternativa pentru a inlocui mineralele pierdute la sala de sport.

3. Cand apa este aromata

Apa cu lamaie e la moda, insa multe persoane consuma apa cu indulcitori artificiali care imita vitaminele din fructe. Evita sa consumi apa imbuteliata cu arome de mere, zmeura sau capsuni, ori limonadele prefabricate.

CITESTE SI: 4 lucruri despre apa pe care ar trebui sa le stii

4. Cand te simti balonata

Balonarea nu dispare neaparat cu ajutorul apei. Cand consumul de apa este foarte mare se poate dezvolta hiponatremia, o conditie caracterizata de scaderea nivelului de sodiu. Specialistii britanici sunt de parere ca sportivii care beau apa in timpul maratoanelor fac o mare greseala. De altfel, in urma exercitiilor intense, multi sportivi au sfarsit prin varsaturi si convulsii din cauza excesului de hidratare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top