Connect with us

Revistateo.ro

Cadou de Mărțișor: Un nou tramvai pentru timișoreni

Stiri

Cadou de Mărțișor: Un nou tramvai pentru timișoreni

Primăria municipiului Timișoara pune la dispoziție un nou tramvai pentru locuitorii capitalei Banatului, care va fi funcțional începând de mâine, 1 Martie 2015. Tramvaiul va lega zona de centru a orașului de regiunea Olimpia și va circula pe două sensuri.

Prima rută va trece prin stațiile Piața Libertății, Piața Traian, Banatului, Sala Olimpia, Piața Bălcescu, Piața Maria, Catedrala Metropolitană, Piața 700 și Piața Libertății. Cel de-al doilea traseu va trece prin: Piața Libertății, Piața 700, Catedrala Metropolitană, Piața Maria, Piața Bălcescu, Sala Olimpia, Banatului, Piața Traian și Piața Libertății (adică exact sensul invers).

CITEȘTE ȘI: VESTE BUNĂ PENTRU ROMÂNII CARE CĂLĂTORESC ÎN UNGARIA

TIMIȘOARA, VIITOR CU METROU
Pentru orașul de pe Bega există o promisiune din partea primăriei de a se dezvolta prima linie de metrou din oraș, în viitorul apropiat. Primarul Nicolae Robu a declarat recent că a dat undă verde contractării unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui metrou timișorean, costurile urmând a se ridica din fonduri speciale la circa 2 miliarde de euro.

Primarul a declarat că metroul se va realiza din „fonduri speciale” de la Uniunea Europeană. Cert este că nu dorește să îi împovăreze pe timișoreni dând 2 miliarde de euro din bugetul local sau cheltuind fonduri europene deja derulate de primărie pentru alte proiecte. Cu toate acestea, edilul este foarte convins că acest proiect se va realiza.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top