Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

CODUL BUNELOR MANIERE in restaurant. Afla ce trebuie sa faci ca prima intalnire sa nu fie ultima

Prima întalnire trebuie sa fie una memorabila, placuta, precedata cu drag de altele. Cand mergi sa mananci undeva, indiferent cat de simplu sau sofisticat este locul, trebuie sa tii cont de anumite principii. Iata care sunt principalele reguli din codul bunelor maniere pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa existe si a doua intalnire.

1. Intrarea in restaurant. Probabil stiai ca femeia trebuie sa intre prima intr-un local, insa situatia sta exact pe dos. Primul care trebuie sa intre este barbatul, deoarece se considera ca restaurantul este un teritoriu nefamiliar si un gentleman trebuie sa isi protejeze partenera de orice situatie neplacuta care ar putea aparea. Totodata, o vei feri pe partenera ta de privirile curiosilor.

2.Fii gentleman. In interiorul restaurantului, barbatul trebuie sa mearga in fata.

3. Faceti complimente. Femeilor le plac complimentele, aşadar, daca veti fi mai atenti la parul ei, la mainile ingrijite sau la ochii migdalaţi veti gasi suficiente motive pentru a o face mai fericita. Recomandare – nu exagerati cu complimentele.

4. Barbatul este cel care comanda. Potrivit codului bunelor maniere, o doamna evita dialogul cu chelnerul. Dupa ce a aflat care sunt preferintele partenerei, barbatul este cel care ii va comunica chelnerului.

CITESTE SI: Codul bunelor maniere. Cum TREBUIE sa asezi tacamurile dupa ce mananci!
CITESTE SI: Codul BUNELOR MANIERE. Cum se tine CORECT paharul de vin

5. Nu imparti mancarea. Daca esti cu o persoana pe care nu o cunosti foarte bine, evita sa-i gusti mancarea. Daca esti intr-un mediu restrans, poti face asta, dar cat mai discret posibil.

codul bunelor maniere
6. Nu striga dupa chelner. Incearca sa faci contact vizual. Daca nu merge, ridica mana dreapta cu degetul aratator in sus, ca sa-i atragi atentia.

7. Nu asezati telefonul mobil pe masa. Daca vreti sa impresionati la prima intalnire, trebuie sa aratati ca atentia ta ii este oferita doar ei. Asadar, puneti telefonul in modul silentios si nu-l scoateti din buzunar.

8. Plateste nota. La prima intalnire e indicat ca barbatul sa fie cel care achita nota de plata. Chiar daca ea insista sa plateasca partea ei de consumatie, nu ar trebui sa ii permiti.

9. Masa ia sfarsit numai cand doreste doamna. La plecare, barbatul isi ajuta partenera sa se ridice, tragand usor scaunul. El va merge, ca si la intrare, cu un pas inaintea doamnei, fara a lasa impresia ca nu sunteti impreuna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top