Connect with us

Revistateo.ro

Diverse

Bulionul e toxic sau nu? Ce spun experții

Bulionul din comerț poate fi periculos pentru sănătatea și nu spunem noi asta, ci persoanele avizate de produsele care se află pe piață.

Bulionul conține E-uri toxice

Fix acum un an, Asociația Pro Consumatori a lansat un semnal de alarmă asupra produselor de tip bulion și pastă de tomate care se vând pe piață, cum că ar fi periculoase.

„Bulionul şi pasta de tomate sunt produse obţinute prin zdrobirea şi strecurarea tomatelor, la care se poate adăuga sare sau zahăr, urmate de concentrarea prin fierbere a sucului obţinut, până la consistenţa de bulion sau pastă”, conform Ordinului nr. 362/2002 emis de Ministerul Agriculturii, nota la acea vreme România Liberă.

CITEȘTE ȘI: Sucurile carbogazoase DIZOLVA DINTII si distrug sistemul osos

Cum te conving companiile să mănânci alimente toxice

Alimentele verzi care contin E-uri toxice

Cat de bune sunt shake-urile de proteine pentru slabit

4 alimente care te ajuta sa te lasi de fumat. Cel de-al doilea e dulce si gustos!

80% din bulionul din magazinele alimentare din țară conține o serie de E-uri dăunătoare organismului și acid citric.

Potrivit site-ului cesamancam.ro, acidul citric „este unul dintre cei mai folosiţi aditivi alimentari. Chiar dacă se găseşte în cantitate mare în citrice, nu trebuie confundat cu acidul citric găsit în alimente.

E330 alimentar nu este obţinut din citrice ci sintetizat de diferite specii de fungi din zaharuri. Amestecul obţinut este apoi filtrat şi tratat cu hidroxid de calciu şi acid sulfuric.

Acidul citric poate fi folosit în alimente ca acidifiant sau ca aromă “naturala”. Este administrat şi ca medicament în scopul reglării pH-ului urinei, acesta ajutând rinichii sa elimine acidul uric, prevenind astfel formarea pietrelor la rinichi şi a gutei”.

Așadar, E338 este folosit nu doar în bulion și pasta de tomate, ci în o serie de produse pe care le consumăm crezând că sunt 100% naturale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top