Connect with us

Revistateo.ro

Boli cauzate de lipsa de igiena a dintilor

Ingrijirea dintilor

Boli cauzate de lipsa de igiena a dintilor

Spalatul pe dinti nu este doar o masura de prevenire a cariilor si a pastrarii unui aspect placut al gurii, ci si o obligatie daca nu vrei sa te pricopsesti cu anumite boli. Cercetatorii au stabilit legatura intre lipsa unei igiene dentare adecvate si aparitia unor boli la care nu te-ai fi gandit.

Pe langa gingivita si parodontoza, principalele boli cauzate de lipsa igienei dentare, exista si alte probleme cauzate de aceasta. Dementa, bolile cardiovasculare, cancerul pancreatic sau bolile pulmonare, toate se inscriu in categoria victimelor lipsei de igiena dentara.

BOLI PULMONARE SI RESPIRATORII
Infectiile respiratorii sunt cauzate direct de bacteriile din gura, iar aceste bacterii persista si se dezvolta daca nu ne spalam pe dinti asa cum trebuie. Fluxul de aer spre plamani se limiteaza, fiind blocat de aceste infectii periculoase. Potrivit medicilor, jumatate din bolile de plamani sunt cauzate de virus, cea mai cunoscuta bacterie in acest sens fiind bacteria Streptococus.

BOLI CARDIOVASCULARE
Bacteria care este responsabila de aparitia parodontozei contribuie si la bolile cardiovasculare. Din cauza sangerarii gingiilor, bacteriile ajung in sistemul circulator, ajungand peste tot prin organism fara ocolisuri.

DEMENTA
Pacientii batrani se confrunta cu dementa cauzata de lipsa igienei orale. Igienta dentara este esentiala, intrucat, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Columbia, cei care nu au avut grija de igiena dentara au avut rezultate mai mici la testele de memorie, pacientii asupra carora s-a realizat cercetarea avand toti peste 60 de ani. O bacterie care se gaseste in cavitatea bucala ar ajunge la creier provocand Alzheimerul, sustin specialistii columbieni.

CANCERUL PANCREATIC
Barbatii care sufera de boli ale gingiilor risca cu 64% mai mult sa dezvolte cancer la pancreas. Acelasi lucru este valabil in cazul persoanelor care nu mai au dinti, intrucat gingiile se inflameaza si corpul produce mai multe proteine reactive. Proteinele reactive sunt legate direct de cancerul pancreatic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top