Connect with us

Revistateo.ro

Boala care la început NU DOARE, dar apoi devine ÎNGROZITOARE

Sanatate

Boala care la început NU DOARE, dar apoi devine ÎNGROZITOARE

Cancerul la plămâni afectează în mare parte populația masculină din România și este pe locul patru la afecțiunile cauzate la femei. Potrivit un studiu realizat în 2008, există un 30 de cazuri de cancer pulmonar la 100.000 de persoane în țara noastră.

Boala este cu atât mai preocupantă cu cât simptomele se pot confunda ușor cu cele ale unei banale răceli sezoniere, sau, în cazul fumătorilor, cu o tuse la fel de banală cauzată imediat după o țigară. Multe persoane ignoră simptomele cancerului pulmonar, ceea ce agravează și mai tare situația. Majoritatea celor diagmosticați cu cancer pulmonar se află deja în metastaze.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ TOTUL DESPRE CEAIUL DE MERE

SIMPTOMELE CANCERULUI PULMONAR
– Tusea: Dacă tușești frecvent fără să ai alte simptome ale răcelii precum febra sau curgerea nasului, este un semnal suficient de puternic să te prezinți la medic pentru analize detaliate.

– Respiri greu: Dacă întâmpini probleme cu respirația și sesizezi șuierături respiratorii la mult timp după ce ai tușit deja, ia măsuri urgente. Medicul penumolog Magdalena Ciobanu spune că radiografia pulmonară se recomandă în oricare din următoarele situații: tuse, spută cu sânge, durere în capul pieptului, dispnee, pneumonii sau bronșite repetate, oboseală, scădere inexplicabilă în greutate, răgușeală, transpirația feței și gâtului.

– Te doare în piept: Este unul dintre simptomele cele mai evidente că plămânii tăi sunt profund afectați

– Salivă cu sânge și senzația de oboseală: Sputa cu sânge reprezintă semnalul de alarmă cel mai mare în cazul instalării cancerului pulmonar în organismul uman. De asemenea, oboseala persistentă după depunerea unui efort minim este îngrijorătoare.

– Răgușeală: Dacă ai devenit brusc răgușit fără să bei apă rece sau fără să fi fost răcit, du-te imediat la medic și nu aștepta să treacă răgușeala de la sine dacă știi că ai avut un comportament care nu a atras-o (ai mâncat sănătos, respectiv alimente la temperaturi normale, fără apă sau suc rece ori înghețată)

1 Comment

1 Comment

  1. Dragomir Cristina

    2014-11-04T16:23:12+02:00 at 2014-11-04T16:23:12+02:00

    urat! Sa ne fereasca Dumnezeu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top