Connect with us

Revistateo.ro

Cancerul pulmonar. Primele simptome care trebuie să te trimită la medic

Sanatate

Cancerul pulmonar. Primele simptome care trebuie să te trimită la medic

Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente forme ale acestei afecțiuni și afectează anual milioane de oameni. Dacă înainte erau predispuse acestei afecțiuni persoanele care fumau sau stăteau într-un mediu toxic, acum pot fi afectate și alte grupuri de persoane.

Din păcate, cancerul pulmonar este diagnosticat destul de târziu de către multe persoane, deși are anumite simptome la care oamenii ar trebui să fie mai atenți.

Citește și: Legătura dintre zahăr și cancerul endometrial

Iată ce trebuie să îți atragă atenția și să te determine să mergi la un medic pneumolog urgent:

1. În primul rând, unul dintre primele simptome ale cancerului pulmonar este tusea cronică. În cazul în care te confrunți cu o tuse care durează mai mult de două săptămâni sau cu o răceală, mergi imediat la medic.

2. Al doilea simptom este senzația că nu mai poți respira. Poate fi asociată și cu boli ale inimii, dar și cu afecțiuni ale plămânilor. Și durerile în piept sunt semn că poți suferi de cancer pulmonar, așa că nu ezita să faci un control.

Citește și: 45.000 de oameni s-au vindecat de cancer cu această rețetă

3. Scăderea bruscă în greutate, fără a schimba obiceiurile alimentare trebuie să te determine să mergi la medic. Poate fi vorba despre o afecțiune a stomacului, a ficatlui ori a plămânilor, așa că trebuie să vezi exact ce suferință ai.

4. Și o schimbare a vocii trebuie să fie un semnal că ceva nu este în regulă cu tine. O voce mai groasă poate fi semnul că ai probleme la nivelul faringelui ori a plămânilor.

Și durerile în spate sunt semne că ai nevoie de un control amănunțit

Alte simptome cu care se confruntă cei care suferă de cancer pulmonar sunt decolorarea pielii și a ochilor. De asemenea, o durere în spate sau de șold este un semn că ceva nu este în regulă cu tine. Alte persoane simt dureri de cap puternice, amețeală, probleme cu echilibrul și slăbiciune amestecată cu amorțeală.

Detectarea cancerului pulmonar încă din stadiile incipiente îți poate salva viața, iar recuperarea este mult mai ușoară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top