Connect with us

Revistateo.ro

Berea si biliardul previn imbatranirea

Stiri

Berea si biliardul previn imbatranirea

Un cercetator danez a descoperit ca a bea cate o bere in timpul unei partide de biliard ii ajuta pe cei batrani sa ramana activi, stimulandu-i mai mult decat alte activitati.

Cotidianul britanic „Daily Express” scrie ca biliardul este unul dintre sporturile care ii mentine energici pe cei in varsta si pe cei care doresc sa previna imbatranirea, ramanand mereu activi. Antropologul Aske Lassen sustine ca cei care joaca biliard au un stil de viata mai activ si cei care sunt batrani, datorita biliardului, reusesc sa uite de problemele de zi cu zic, printre care nelipsitele probleme de sanatate care vin odata cu varsta.

Studiul a fost realizat pe doua grupuri de barbati din Copenhaga, Danemarca, cu varstele cuprinse intre 70 si 95 de ani.

„Biliardul este, in primul rand, o activitate care ii bucura pe pensionari si ii face mai activi, imbunatatind astfel calitatea vietii. Jocul este binevenit pentru varstnici deoarece aduce variatii ale perioadelor in care oamenii sunt activi si apoi pasivi in timpul jocului”, sustine cercetatorul Lassen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top