Connect with us

Revistateo.ro

Bărbaţii frumoşi au de suferit la locul de muncă

Stiri

Bărbaţii frumoşi au de suferit la locul de muncă

Într-o lume în care se vorbeşte toată ziua despre dezavantajul de a fi femeie, o echipă de cercetători s-a gândit să studieze şi tabăra adversă. Astfel, s-a ajuns la concluzia că bărbaţii mai arătoşi sunt, culmea, dezavantajaţi la locul de muncă, pe motiv că nu inspiră încredere colectivului din care fac parte.

Coordonatorul studiului din Statele Unite, Marko Pitesa, spune că cercetare a vizat patru aspecte: evaluarea CV-ului, interviuri, sesiuni de întrebări şi răspunsuri şi aprecierea profilurilor studenţilor de la universităţile de comerţ, informează slate.fr.

CITEŞTE ŞI: 18 adevăruri dureroase despre bărbați
Astfel, participanţilor si s-au oferit două serii de fotografii, una cu bărbaţi frumoşi, cu trăsături armonioase şi o alta cu indivizi care nu prea se încadrau în tiparul de frumuseţe masculină.

Concluzia a fost că reprezentanţii sexului puternic ce făceau parte din prima categorie nu au o viaţă prea uşoară la locul de muncă, fiind priviţi cu dispreţ de colegii lor, mai puţin arătoşi.

Lucrurile stau şi mai prost în cazul femeilor frumoase, acestea fiind considerate de majoritatea mai puţin competente, informează npr.org.

Percepţia asupra bărbaţilor diferă însă. Un individ frumos, impunător, nu va cădea drept o persoană incompetentă, iar profilul său va fi privilegiat chiar, atunci când va aplica pentru un job. Lucrurile vor sta bine pentru acesta dacă noul loc de muncă presupune o echipă, însă dacă fiecare va fi pe cont propriu, bărbatul arătos va semăna frică printre colegi, de teamă că acesta le va aduce concedierea.

„Dacă sunteţi vânzător de maşini, vânzătorul de maşini de lângă voi este concurentul vostru direct, deoarece, dacă el vinde mai multe maşini decât dumneavoastră, atunci prima voastră va scădea”, a explicat un jurnalist la radioul public american.

Mai mult decât atât, studiul coordonat de Marko Pitesa a dezvăluit că bărbaţii frumoşi sunt văzuţi ca persoane egoiste, cu mai puţine şanse de a se remarca profesional decât cei mai urâţei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top