Connect with us

Revistateo.ro

Balonare? Anxietate? Incearca Aceste 5 Uleiuri Esentiale Care Iti Vor Reseta Hormonii

Sanatate

Balonare? Anxietate? Incearca Aceste 5 Uleiuri Esentiale Care Iti Vor Reseta Hormonii

Hormonii sunt elemente chimice cu o deosebita importanta pentru buna functionare a organismului nostru. Hormonul feminin, estrogrenul, are rolul de a promova diviziunea celulara, de a regla ciclul menstrual si de asigura dezvoltarea sanatoasa a femeii in timpul perioadei de pubertate.

Astazi, suntem supusi multor factori care cauzeaza dezechilibrele hormonale, cum ar fi pesticidele, mediul poluant sau stresul.
Efectele Negative ale Dezechilibrului Hormonal

1. Tulburari functionale ale glandei suprarenale. Produce 35% din totalul hormonal necesar la menopauza si aproape 50% la postmenopauza.

Deci, prin compromiterea activitatii acestor glande este afectat intreg echilibrul hormonal. Sub influenta stresului, indiferent de cauze, glandele suprarenale secreta cortizol care influenteaza negativ nivelul de estrogen, progesteron si DHEA.

2. Nivel crescut de estrogen. Nivelul ridicat de estrogen este frecvent intalnit in cazul femeilor care au trecut de varsta de 35 ani. Majoritatea, insa, ignora acest aspect si considera simptomele ca fiind specifice menstruatiei sau inaintarii in varsta.

In plus, multe femeile aflate la menopauza detin informatii gresite despre nivelul de estrogeni din organism, motiv pentru care adopta terapia de substitutie hormonala fara ca acest lucru sa fie necesar; drept cosecinta aceste femei se confrunda cu problemele de sanatate cauzate de excesul hormonal. Femeile supraponderale, insarcinate sau diagnosticate cu hipertensiune arteriala sau diabet zaharat pot prezenta un exces de estrogeni.

Aceasta situatie se numeste „dominanta estrogenului”, deoarece in timp ce unele femei pot prezenta cresteri ale nivelului de estrogeni, de cele mai multe ori este vorba despre un dezechilibru intre nivelul de progesteron si cel de estrogen.

Citeste mai departe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top