Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

BACALAUREAT în prag de CRĂCIUN? Anunțul care uimește ROMÂNIA

Zi de zi suntem bombardați cu tot felul de schimbări anunțate de guvernanți. De data aceasta e vorba despre examenul de Bacalaureat, care s-ar putea reorganiza.

Am putea avea parte de o sesiune de Bac în decembrie sau februarie, anunță ministrul Educației Liviu Pop.

Chiar dacă e o chestiune în discuție, această știre a inflamat deja opinia publică. Numai gândul că elevii ar putea să dea examene în luna sărbătorilor, înainte de Crăciun a fost suficient ca pe Internet să curgă râuri de nemulțumiri.

„Este o discuţie de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat şi eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja ştim.

Am văzut în ultimii zece ani de zile câţi absolvenţi s-au prezentat în august şi câţi au luat examenul de bacalaureat. Şi anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris şi totuşi prezenţa a fost foarte, foarte mică.

Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanţa de iarnă”, a spus Pop, explicând că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat, scrie Agerpres.

„În proiecţia pe care Guvernul României o face vizavi de bugetul anului 2018, la capitolul Educaţie vom avea un buget mai mare decât în ultimii ani în special pe salarii, infrastructură şcolară şi tot ceea ce prin programe europene vom implementa la nivelul unităţilor şcolare începând cu cel mai mare proiect de formare a cadrelor didactice, continuând cu digitalizarea completă a unui judeţ, iar pe infrastructura şcolară, cele aproape 2500 de unităţi şcolare care vor intra în reabilitare sau unele dintre ele construcţii noi, vor contribui din plin la creşterea procesului de educaţie”, a spus acesta.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Indemnizație pe viață pentru mame, între 600 și 1000 lei

Veste mare pentru mamicile din Romania. Senatul a decis sa legifereze titlul de mama eroina pentru acele femei care vor avea mai mult de trei copii.

CITESTE SI: Veste bună pentru români. E vorba de absolut toate salariile!

Anunț OFICIAL de la Guvern! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor. Vești importante!

Banii pe care acestea s-ar putea sa ii primeasca echivaleaza cu 30% din salariul mediu pe economie, adica intre 600 si 1000 de lei in functie de vechimea de munca a fiecareia.

Mamele care au 4 sau mai multi copii se vor bucura de venituri mai mari de la stat. Titlul de mama eorina va fi valabil pentru toata viata, sustin senatorii care doresc aceasta schimbare. Indemnizatia nu va fi impozitata si se va actualiza in functie de salariul mediu net pe economie, se mai arata in proiectul alesilor.

Conform Institutului National de Statistica, in luna decembrie 2015 salariul mediu net era de 2.114 lei. Astfel ca “femeile care au nascut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie.

Femeile care au crescut patru copii vor primi 40%, iar cele care au cinci sau mai mult copii vor primi o indemnizatie de 50% din salariu mediu net pe economie, plus titlul si medalia de “Mama eroina”.

Deputatii si senatorii care sunt de acord cu legea sustin ca statalitatea consta in numarul populatiei si ca exista studii care arata ca in Romania vor exista numai 16 milioane de cetateni in anul 2050. Aceste date sunt confirmate si de prognozele facute de INS.

Legea trebuie votata in Camera Deputatilor, iar ultima persoana care isi pune parafa pe actul legislativ este presedintele Romaniei. Proiectul apartine deputatului PSD Ninel Peia, conform site-ului Camerei Deputatilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top