Connect with us

Revistateo.ro

Bac 2014: Afla ce nu ai voie sa faci in timpul examenului de bacalaureat

Stiri

BAC 2014: Afla ce nu ai voie sa faci in timpul examenului de bacalaureat

BAC 2014: Afla ce nu ai voie sa faci in timpul examenului de bacalaureat. Bac 2014 – Incepand de astazi peste 200.000 de elevi incep examenul de bacalaureat 2014.

Daca la probele orale regulile sunt mai putine, la cele scrise acestea sunt multe si foarte stricte. Iata ce nu au voie sa faca elevii astazi

Incepem cu cea mai importanta regula. In sala de examen nu este permisa sub nicio forma prezenta telefoanelor mobile sau a tabletelor, chiar daca acestea sunt inchise. De asemenea sunt interzise: tabele, manuale, dictionare, notite, calculatoare de buzunar, statii de emisie-receptie, alte surse de receptionare si transmitere a mesajelor.

In sala de examen candidatii nu vor purta conversatii, nu isi vor face semne si nu vor incerca sa ajute un alt candidat.

Reguli examen de Bacalaureat 2014 la probele scrise

Candidatii pot intra in sala de examen avand asupra lor ACTUL DE INDENTITATE si un pix sau stilou cu cerneala albastra. Nu sunt permise: creioane, radiere, rigle sau orice alte instrumente. De asemenea, inainte de inceperea fiecarei probe candidatii vor da o declaratie pe propie raspundere prin care asigura comisia examenului de bacalaureat ca nu au asupra lor materiale interzise si ca pot fi testati cu dectoare de metale.

Pe usa fiecarei sali de examen sunt afisate numele candidatilor care vor intra,iar acestia vor fi asezati alfabetic, unul cate unul in banca.

Ce nu ai voie sa faci in timpul examenului de bacalaureat. Durata probei scrise este de 3 ore din momentul sosirii subiectelor, iar cronometrul porneste in momentul in care fiecare candidat poate incepe rezolvarea.

Intrarea in sala de examen se face cu 15 minute inaintea inceperii examenului. Candidatii trebuie sa aiba asupra lor actul de indentitate si unul sau doua intrumente de scris. Acestea pot fi pixuri sau stilouri cu cerneala albastra. Nu sunt permise in cadrul examenului de bacalaureat 2014: radiere, rigle, creioane, pixuri colorate etc.

Ce nu ai voie sa faci in timpul examenului de bacalaureat. Din momentul inceperii examenului de bacalaureat 2014, candidatii nu mai pot parasi sala. De asemenea candidatii intarziati nu mai pot lua parte la examen. In situatii exceptionale, candidatii pot iesi din sala, temporar, doar insotiti de un asistent.

Parintii, angajatii scolii sau profesorii neimplicati in examen nu le este permis accesul in scoala.

Elevii trebuie sa urmeze cu strictete indicatiile oferite de profesorii supraveghetori.

Ce nu ai voie sa faci in timpul examenului de bacalaureat. Candidatul care a comis in test o greseala pe care doreste s-o corecteze taie cuvantul/ randul/ secventa gresita cu o linie orizontala. Scrie varianta corecta deasupra sau in spatiul ramas liber.

La examenul de geografie, candidatilor li se permite sa intre in sala de examen cu atlasul scolar pentru geografia fizica si geografia umana, iar la examenul de matematica, fizica, informatica – creion simplu, rigla, radiera.

Puteti parasai sala de examen dupa 60 de minute de la inceperea testului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top