Connect with us

Revistateo.ro

Rezultate BAC 2018

Bacalaureat 2018

Rezultate BAC 2018

Rezultate BAC 2018. Astăzi, pe 4 iulie 2018, se vor afișa primele rezultate ale examenului de Bacalureat. Absolvenții de liceu care au susținut în sesiunea iunie-iulie examenul, au mari emoții.

Astăzi vor afla ce note au obținut la probele la care au dat examenul matrității. Notele examenului sunt importante deoarece acestea vor fi luate în considerare la admiterea la faculatte, acolo unde nu se vor susține concursuri pentru admitere.

Rezultate BAC 2018. Astăzi se vor afișa rezultatele

Astăzi, elevii care au absolvit liceul si au susținut examenul de Bacalaureat în sesiunea din vara acestui an, vor afla care sunt notele obținute. Acestea vor fi afișate până în ora 12.00, la unitățile de învățământ la care a fost susținut BAC-ul, precum și pe site-ul Ministerului Educației Naționale, bacalaureat.edu.ro. Rezultatele vor fi organizate pe județe, pe medii sau pe unitățile de învățământ.

Tot în această zi, pe data de 4 iulie, se pot depune contestațiile în intervalul orar 12.00 – 16.00. Așadar, cei care doresc să facă acest demers au la dipoziție 4 ore pentru a face asta.

CITEȘTE ȘI: Subiecte Limba și literatura română Bacalaureat 2018

CITEȘTE ȘI: Subiecte Istorie Bacalaureat 2018

CITEȘTE ȘI: Subiecte Matematică Bacalaureat 2018

CITEȘTE ȘI: Subiecte Bacalaureat 2018, proba la alegere

Conform metodologiei care se aplică din anul 2017, după evaluarea lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”.

Deci, nota finală va fi cea a comisiei de contestații. Nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte difență între nota inițială și cea obținută în urma contestașiei. Pe data de 9 iulie 2018 se vor afișa notele finale după ce vor fi rezolvate contestațiile.

Absolvenții de liceu trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a promova examenul de Bacalureat. Trebuie să fi susținut toate probele de evaluare a competenșelor lingvistice și digitale. Trebuie să fi susținut toate probele scrise ale examenului de Bacalaureat. De asemenea, trebuie să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre probe. Însă, media examenului maturității trebuie să fie cel puțin 6 pentru a promova examenul de Bacalaureat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Bacalaureat 2018

To Top