Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Avertisment de la NASA: Se va întâmpla toamna asta!

Astrofizicienii de la NASA au făcut anunțul. Aceștia susțin că pe 1 septembrie un asteroid de dimensiuni mari va trece pe lângă planeta noastră.

NASA a făcut anunțul

Este vorba despre asteroidul Florence, cu orbite potențial periculoase. Corpul are 4,4 kilometri și va trece la o distanță de 7 milioane de kilometri de Terra, adică de 18 ori distanșa de la Pământ la Lună.

Această distanță este suficient de relevantă pentru ca astronomii să se îngrijoreze, pentru că este cea mai mică distanță dintre un corp ceresc atât de mare și Pământ din istoria observărilor astronomice moderne.

„Mai mult, pe 12 octombrie, un asteroid cu o lungime de aproximativ 10-30 de metri se va apropia de Pământ. Obiectul spaţial denumit 2012 TC4 va trece la o distanţă de 6.800 de kilometri de Pământ” scrie space.com.

CITEȘTE ȘI: NASA, anunț-istoric. Ce au filmat pe Lună. Se adeveresc marile profeții?

Anunț de la NASA în plină caniculă. Ce se va întâmpla cu Soarele – AVERTISMENT PLANETAR

În prezent, cercetătorii nu cunosc cu siguranţă compoziţia asteroidului, astfel efectele impactului său cu Pământul fiind greu de prezis. „

Campania de observare şi datele colectate ne vor oferi noi informaţii privind compoziţia, structura şi mărimea obiectului. Proprietăţile fizice ale asteroidului şi velocitatea sa vor influenţa efectele impactului acestuia cu Pământul”, a declarat purtătorul de cuvânt al NASA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top